500 nya jobb när Sprinter-produktionen ökar

Mercedes-Benz senaste generation av Sprinter, som lanserades våren 2006, har enligt fordonstillverkaren fått ett varmt mottagande av kunderna. Det h...

Mercedes-Benz senaste generation av Sprinter, som lanserades våren 2006, har enligt fordonstillverkaren fått ett varmt mottagande av kunderna. Det har resulterat i ett beslut att investera totalt 177 miljoner euro i de två tyska bilfabrikerna i Düsseldorf och Ludwigsfelde för att bättre tillgodose den fortsatt höga efterfrågan på transportbilarna. rn- Med dessa investeringar inom transportbilsenheten är vi extremt väl rustade att klara av framtida utmaningar på marknaden. Det konstruktiva samspelet mellan fabriksledning och fack spelade en viktig roll för beslutet. Resultatet tillåter oss att uppnå hållbar, vinstgivande tillväxt även i framtiden, tillägger Wilfried Porth, chef för Mercedes-Benz enhet för transportbilar.rnInvesteringen säkrar jobben vid båda anläggningarna och möjliggör att så många som 500 nya arbetstillfällen skapas vid de två anläggningarna under de närmaste fem åren.rnSprinter återfinns inom segmentet 3 till 5 ton och är ett av de mest sålda fordonen bland Mercedes-Benz transportbilar.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: