Gotland gjorde det igen!

Yrkes-SM på Elmiamässan i Jönköping har avgjorts. Efter tre dagars intensivt tävlande stod Anton Svensson från Gotland som vinnare i SM för ung...

Yrkes-SM på Elmiamässan i Jönköping har avgjorts. Efter tre dagars intensivt tävlande stod Anton Svensson från Gotland som vinnare i SM för unga yrkesförare. Han får nu tillsammans med vinnaren av 2006 års tävling, Henrik Lindby (även han från Gotland), representera Sverige i Yrkes-EM, EuroSkills, i september 2008. rn- Jag har naturligtvis fokuserat på tävlingen en tid. Att jag skulle stå som vinnare är en överraskning, säger årets vinnare Anton Svensson, som redan har praktikjobbat som yrkesförare på Dennis Åkeri AB.rn- Det är ingen överraskning att vi får en vinnare från Gotland. Såväl 2004 som 2006 års SM-vinnare är nämligen hemmahörande från Gotland som mer och mer framstår som en plantskola för skickliga yrkesförare, säger Caj Luoma projektledare hos Tya som i samarbete med Volvo Lastvagnar arrangerade tävlingen.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-06-14 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: