Full tank på McDonalds?

Ageratec AB har utvecklat en färdig lösning för tillverkning av biodiesel. Från början skapades metoden för att förädla oljeväxter till diese...

Ageratec AB har utvecklat en färdig lösning för tillverkning av biodiesel. Från början skapades metoden för att förädla oljeväxter till diesel. Priserna på bland annat raps har idag stigit till en nivå som gör det olönsamt.rn- Det höjda oljepriset på senare tid gör att det ser annorlunda ut, påpekar Lars Norrman hos Ageratec.rnNu kan råvarorna alltså hämtas från annat håll. Främst handlar det om begagnad frityrolja som industri och restauranger använt till fritering. Med tekniken från Ageratec kan detta bli till ett kvalitetssäkrat bränsle som uppfyller gällande standarder.rnAgeratecs har redan levererat 75 anläggningar. Fem av dem finns i Sverige och en av dem tillverkar biodiesel till fem flygbussar.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-06-14 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: