Pålitlig väderinformation 100 000 kr

Meteorolog Katarina Elevant vid Kungliga tekniska högskolan, Skolan för datavetenskap och kommunikation, ska utveckla en pålitlig informationstjän...

Meteorolog Katarina Elevant vid Kungliga tekniska högskolan, Skolan för datavetenskap och kommunikation, ska utveckla en pålitlig informationstjänst som vänder sig till trafikanterna vid extrema väderförhållanden. För det får hon 100 000 kronor ur Stiftelsen Vägverkets Jubileumsfond.rnInformationen ska nå ut till trafikanterna när dessa som mest behöver den för att kunna hantera olika trafiksituationer vid extrema väderförhållanden. Detta ska den nya informationstjänsten lösa med hjälp av modern teknik och moderna informationskanaler. I studien ingår också att utreda hur kvaliteten på väderprognoserna kan höjas så det blir möjligt att gå ut med varningar i god tid före kommande oväder. Trafikanterna får då möjlighet att förbereda sig för att inte drabbas av överraskningar som är svåra att hantera.rnKatarina Elevant tog emot stipendiet av Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö vid årets Transportforum i Linköping.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-02-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: