Iveco satsar på radikal tillväxt

Henk van Leuven, vd för Iveco i Storbritannien, meddelande nyligen att företaget satsar på en snabb utveckling av antalet återförsäljare i lande...

Henk van Leuven, vd för Iveco i Storbritannien, meddelande nyligen att företaget satsar på en snabb utveckling av antalet återförsäljare i landet. Det är inledningen på en treårsstrategi som siktar på en 15-procentig marknadsandel när det gäller tunga lastbilar, skåpbilar och lätta lastbilar. Och 30 procent av marknaden för de mellanstora lastbilarna.rn- Vi behöver 18 nya återförsäljare som ska sälja Eurocargo, Stralis och Trakker-modellerna och 32 verkstäder för helservice så att ingen åkare har mer än 40 miles, drygt 6,4 mil, till en verkstad. Detta kommer att effektivt dubblera vår förmåga att ge åkarna bra service.rnÄven i Danmark satsar Iveco på att öka marknadsandelarna.rn- Vi räknar med att svara för 20 procent av alla sålda lastbilar under sex ton och 30 procent av sålda lastbilar mellan sex och 16 ton, säger Gunni Mikkelsen, vd för Iveco Scandinavian Operations, ansvarig för företagets verksamheter i Danmark, Norge, Sverige och Island.rnNär det gäller segmentet tre till 6 ton räknar han med en ökning av marknaden med 1 800 enheter, varav Iveco ska svara för 20 procent.rn- Det blir ett plus på 100 enheter jämfört med 2007, tillägger han.rnNär det gäller leveransförmågan menar Gunni Mikkelsen och de ska kunna leverera skåpbilen Daily och lastbilen Eurocargo ganska snabbt, medan leveranstiderna när det gäller Stralis och Trakker är längre.rn- Efterfrågan på tunga lastbilar är enorm i hela Europa just nu, vilket naturligtvis påverkar leveranstiderna, påpekar Mikkelsen.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-02-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: