Citro&euml:n lanserar Nya Berlingo

Med sin Berlingo skapade Citroën ett nytt koncept för små, lätta lastbilar och samtidigt ett eget segment av så kallade MPV-fordon (Multi Purpose...

Med sin Berlingo skapade Citroën ett nytt koncept för små, lätta lastbilar och samtidigt ett eget segment av så kallade MPV-fordon (Multi Purpose Vehicle). Berlingos innovativa kvaliteter föll uppenbarligen såväl privatpersoner som yrkesförare på läppen vilket, enligt biltillverkaren, gjort bilen till en försäljningssuccé.rnSedan 2003 är Berlingo marknadsledande i sitt segment i Europa (17 länder). Totalt i världen har Citroën Berlingo (PB och TB) sålts i mer än 1 760 000 exemplar sedan lanseringen 1996. I Sverige har Citroën sålt drygt 15 000 Berlingo.rnrnNu är det alltså snart dags för nya Citroën Berlingo att beträda våra vägar. Bilen kommer att lanseras under andra kvartalet 2008, meddelar Citroën i ett pressmeddelande.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-01-04 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: