Nej till krav på vinterdäck

- Det finns inget behov av att ändra reglerna om vinterdäck i Danmark eftersom snö inte är ett trafiksäkerhetsproblem, menar den danske konservat...

– Det finns inget behov av att ändra reglerna om vinterdäck i Danmark eftersom snö inte är ett trafiksäkerhetsproblem, menar den danske konservative transportministern Jakob Axel Nielsen i en skrivelse.rnHan påpekar dessutom att man i Tyskland infört regler om vinterdäck på grund av hänsyn till framkomligheten. Han menar också att det går att köra lika säker på snö med vanliga sommardäck genom att sänka hastigheten – och att tillämplig regel som den i Tyskland otvivelaktigt medför ökad användning av vinterdäck och därmed sämre bromsegenskaper under den större delen av vinterhalvåret, då vägbanan enbart är våt eller torr.rnNielsens uttalande är svar på en fråga ställd i danska Folketinget.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-12-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: