Lastbilar blockerar danska utfarter

2007-11-05rnEtt 80-tal lastbilar blockerar broförbindelsen från Danmark till Malmö. Lastbilschaufförerna protesterar mot kör- och vilotidsregle...

2007-11-05rnEtt 80-tal lastbilar blockerar broförbindelsen från Danmark till Malmö. Lastbilschaufförerna protesterar mot kör- och vilotidsregler och mot de höga böterna som även väldigt ringa misstag kan generera.rnSamma aktion görs vid samtliga vägar ut ur Danmark.rnrnBilar och bussar får komma förbi, men alla lastbilar som är på väg ut ur Danmark stoppas. Aktionen har pågått sedan söndagskvällen. Hur länge den ska pågå är det ingen som vet.rnTrafiken mot Danmark berörs i nuläget inte av konflikten.rnrn- Blockaden stöds inte av det danska lastbilsförarfacket och även bland lastbilsförarna vid Öresundsbron nu på morgonen var åsikterna delade om blockaden, säger Sveriges Radio Malmös reporter Madeleine Fritsch till Ekot.rnrnPå en del håll har även regelrätta slagsmål förekommit, bland annat vid färjeläget i Fredrikshavn rapporterar danska journalister till tidningen Proffs.rnrnDen danska polisen har just nu inga planer på att ingripa eftersom det hela anses vara en politisk aktion.rnBlockaden stöds inte av det danska lastbilsförarfacket.

Om artikeln

Publicerad: 2007-11-05 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: