Volvo först med fabriksmonterat alkolås

Volvo Lastvagnar breddar sitt alkolåsprogram för tunga lastbilar med en ny generation alkolås. Det senaste i raden är dessutom typgodkänt för tr...

Volvo Lastvagnar breddar sitt alkolåsprogram för tunga lastbilar med en ny generation alkolås. Det senaste i raden är dessutom typgodkänt för transporter av farligt gods. rnrnVolvo Lastvagnar presenterande på årets Tylösandsseminarium ett nytt alkolås för kommersiella fordon. Det nya alkolåset som är tillgängligt i Norden från hösten 2007 har vidareutvecklats och förbättrats på en rad punkter. En viktig förändring är att kalibrering av alkolåset nu inte behöver göras mer än en gång per tolvmånadersperiod. Det är dessutom det första alkolåset i världen som uppfyller de stränga krav som finns för att installeras i lastbilar som kör ADR-transporter.rnrnAlkolåset består av en centralenhet och en handenhet med utbytbart munstycke samt skärm. Om föraren utandas alkohol tillåter inte centralenheten att strömmen släpps fram till startmotorn, bränslepumpen eller tändningen. rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-09-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: