Autolink tar över Hyundais transporter i Sverige.

Nu rör det norskägda företaget Autolink om rejält i den svenska biltransportbranschen, och tar över alla transporter av Hyundais bilar i Sverige....

Nu rör det norskägda företaget Autolink om rejält i den svenska biltransportbranschen, och tar över alla transporter av Hyundais bilar i Sverige.rn- Det är första gången på många år som en svensk generalagent byter transportör, säger Bjørn Width som är VD för Autolink Sweden.rnrnImponeradernAutolink imponerade på Hyundai redan under upphandlingen eftersom företaget redan hade beslutat om alla de investeringar som krävdes redan i förväg.rn- Det skapade en trygghet som annars är svår att erbjuda när ett företag letar sin första nya storkund på en marknad, säger Christian Norberg som är VD på Hyundai Bilar AB.rnrnKöper tågbolagrnPå transportsidan gör Autolink nu omfattande investeringar i både lastbilar och järnvägsvagnar.rnFör att säkerställa effektiva och snabba järnvägstransporter har man också köpt in sig i ett eget tågbolag. I vintras förvärvade man 40 procent av aktierna i Norges första privatägda, kommersiella järnvägsbolag, Ofotbanen.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-09-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: