Malin Persson ny vd för Volvo Technology

Malin Persson har utsetts till ny vd för Volvo Technology, en affärsenhet inom Volvokoncernen. Hon tillträder tjänsten den 1 september i år och e...

Malin Persson har utsetts till ny vd för Volvo Technology, en affärsenhet inom Volvokoncernen. Hon tillträder tjänsten den 1 september i år och efterträder Lars-Göran Rosengren som då påbörjar sin tjänst inom Public Affairs vid koncernens huvudkontor.rnMalin Persson är idag chef för Volvokoncernens strategiavdelning där hon arbetat sedan 2000. Hon har arbetat inom koncernen i många år och haft en rad olika befattningar, bland annat som ansvarig för Environmental Affairs och chef för Volvokoncernens affärs- och logistikutveckling. Hon sitter dessutom med i styrelserna för bland andra Volvo Lastvagnar, Volvo Technology Transfer AB och GreenCargo AB.rnrnMalin Persson kommer att rapportera till Lars-Göran Moberg som ingår i Volvos koncernledning.rnrnVolvo Technology är en affärsenhet inom Volvokoncernen som utvecklar ny teknik och nya koncept för produkter och processer inom transport- och fordonsindustrin. Största kunder är de olika bolagen inom Volvokoncernen samt Fordägda Volvo Personvagnar.

Om artikeln

Publicerad: 2007-08-02 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: