Itella förvärvar PS Logistics AB

Itella Logistics förvärvar det svenska logistikföretaget PS Logistics AB. Företaget, som ligger i Borås, omsätter cirka 80 miljoner kronor. För...

Itella Logistics förvärvar det svenska logistikföretaget PS Logistics AB. Företaget, som ligger i Borås, omsätter cirka 80 miljoner kronor. Företagets 22 anställda påverkas inte av affären. Säljare är det holdingbolag som företagets verkställande direktör Stefan Pettersson och det litauiska företaget Transekspedicija äger.rnrnPS Logistics AB erbjuder frakt-, lager- och avtalslogistiktjänster. Affären stärker Itella Logistics ställning i Sverige, framförallt inom frakttrafiken till Baltikum och Östeuropa. Genom affären etablerar sig Itella Logistics också på den svenska avtalslogistikmarknaden. rnrn- Itella Logistics hemmamarknad är östersjöområdet, där vi idag är ett av de ledande logistikföretagen. Förvärvet av PS Logistics stärker vår ställning i Sverige genom att stödja vår nuvarande affärsverksamhet och genom att tillföra nya affärsområden. Affären stöder även vår verksamhet i Baltikum, konstaterar direktör Joni Sundelin på Itella Logistics.rnrnFöretaget övergår till Itella Logistics den 1 augusti 2007.rnrnI Itellakoncernen ingår idag det svenska frakt- och speditionsföretaget Itella Logistics AB och det svenska informationslogistikföretaget Itella Information AB.

Om artikeln

Publicerad: 2007-08-02 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: