DHL inför helgtrafik

DHL inför regelbundna helgkörningar med start från och med den 1 april till och med början på juli. Först ut är ett tjugotal kunder inom framf?...

DHL inför regelbundna helgkörningar med start från och med den 1 april till och med början på juli. Först ut är ett tjugotal kunder inom framförallt byggindustrin och konsumtionsindustrin. Tanken är att om det här slår väl ut att den regelbundna helgtrafiken ska fortsätta även i höst.rnrn- Under våren och sommaren har vi historiskt sett en kraftigt ökad efterfrågan på transporter. Denna utveckling har gjort att hela branschen har brottats med en brist på fordon. Nu erbjuder DHL sina kunder regelbundna helgtransporter för att möta den ökade efterfrågan, säger Håkan Johansson, chef för FTL Operation på DHL Express i Sverige.rnrnInledningsvis kommer helgtrafiken att motsvara cirka 100 tyngre transporter under en helg. DHL har fört diskussioner med en rad kunder för att hitta bra lösningar på hur DHL ska kunna hämta och lämna gods hos kunderna på helgen.rnrnI ett första skede gäller helgtrafiken så kallade större partigodsleveranser på över tio ton. En partigodsleverans innebär att transporten sker direkt från avsändare till mottagare utan att behandlas via en terminal på vägen.rnrn- Vi för diskussioner med kunder och åkerier och får väldigt positiva reaktioner. Så min förhoppning är att vi även ska kunna erbjuda helgkörningar under hela hösten och att det därefter blir ett fenomen som är här för att stanna, säger Håkan Johansson.

Om artikeln

Publicerad: 2007-03-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: