(Skatte-)fritt blås

Enligt preliminärt beslut i skatteutskottet kommer den bisarra skatteregeln att installation av alkolås i tjänstebilar medför höjd skatt att avsk...

Enligt preliminärt beslut i skatteutskottet kommer den bisarra skatteregeln att installation av alkolås i tjänstebilar medför höjd skatt att avskaffas.rnrn- Mycket glädjande, säger fp-motionärerna Anita Brodén, Sollebrunn, och Agneta Berliner, Västerås. I stället bör ju installation av alkolås premieras. rnrnVarje dag uppskattas det att 16 000 personer kör rattfulla på de svenska vägarna. Varje år dödas 150 personer och ytterligare 2000 skadas allvarligt i alkoholrelaterade olyckor.rn- Trafiksäkerhet bör alltid uppmuntras, aldrig straffbeskattas. Det är mycket glädjande att skatteutskottet nu valt att ställa sig bakom den motion som jag själv och Agneta Berliner har lagt där vi kräver att denna regel ska avskaffas, säger riksdagsledamoten Anita Brodén, med anledning av att skatteutskottet valt att stödja motionen om att installation av alkolås inte ska höja förmånsvärdet på tjänstebilar. rnrn- Jag hoppas att fler företag och myndigheter väljer att låta installera alkolås i sina tjänstebilar när riksdagen beslutat enligt skatteutskottets förslag, avslutar Agneta Berliner.

Om artikeln

Publicerad: 2007-02-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: