Michelin vill däcka piraterna

- Intensifierar kampen mot företag som kopierar företagets slitbanemönster.rnrnI slutet av 2005 började Michelin aktivt arbeta för att förhi...

– Intensifierar kampen mot företag som kopierar företagets slitbanemönster.rnrnI slutet av 2005 började Michelin aktivt arbeta för att förhindra spridningen av olovlig reproduktion av Michelins slitbanemönster på lastbilsdäck. Michelin informerade amerikanska, asiatiska och europeiska återförsäljare om de risker kunder utsetts för genom att de köper produkter med kopierat slitbanemönster i tron om att de har samma egenskaper som Michelins originalprodukt. Åtal väcktes mot tillverkare och/eller återförsäljare som tillverkade/sålde produkter som använde sig av olovligt kopierat slitbanemönster på dessa tre kontinenter. Michelin informerade även polis, tull och andra berörda myndigheter. rnrnPatenterat mönsterrnIdag utökar Michelin sitt initiativ för att stoppa de företag som olovligen tillverkar eller säljer produkter som bygger på Michelins patenterade slitbanemönster till att omfatta samtliga Michelins produktsegment. De partner som lovligen tillverkar Michelins produkter på licens från Michelin omfattas inte av detta initiativ. rnrnVidtar alla åtgärderrnTill en början kommer Michelin att fokusera insatserna kring de produkter som bygger på ”Michelin Durable Technologies”, ett samlingsnamn för flera nya tekniska innovationer, inklusive slitbanemönster, som introducerades på lastbilssidan 2005. Michelin kommer att vidta alla rättsliga åtgärder som krävs för att försvara företagets materiella och immateriella rättigheter. rnVärt att poängtera är att olovligen kopierade produkter som till det yttre liknar en Michelin-produkt inte har samma prestanda som originalet, särskilt då det gäller grepp och livslängd.

Om artikeln

Publicerad: 2007-02-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: