Kalmar tar strid mot ”rullande” systembolag

Det dras igång en 14-dagars kampanj med information, media och bland annat affischer med telefonnummer som man kan ringa om man vill tipsa om langnin...

Det dras igång en 14-dagars kampanj med information, media och bland annat affischer med telefonnummer som man kan ringa om man vill tipsa om langning. Polisen behöver hjälp eftersom langning av utländsk sprit blivit mycket stor bland ungdomar i kommunen. Det säljs till och med sprit under disk i en del butiker och just nu ser polisen inga tendenser till att handeln med utländsk sprit ska minska.rnDistributionen av utländsk sprit sker av 100-tals skåpbilar som kör ut i landet och bakom denna avancerade olagliga alkoholhantering, ser polisen en välorganiserad brottslighet som mycket medvetet riktar sig till ungdomarna.rnUnder ett år kommer det in lika mycket alkohol över gränsen som Systembolaget säljer under ett år.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-02-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: