Så här hade det snart sett ut i butikerna om det inte vore för att chaufförerna tog sitt ansvar...

LEDARE

”Fejkat intresse för branschen – i valtider?”

Du som prenumererar kan nu läsa årets sjunde Proffstidning. Tiden går. När tidningen dimper ner i brevlådorna, är jag en av (förhoppningsvis) många som har möjlighet att luta mig tillbaka och hämta andan. Det första halvåret har varit både intressant och spännande här på redaktionen. Som vanligt har vi rapporterat om en hel del transportfusk på vår hemsida, men vi har också fått vara med om mycket roligt.

Det bästa med att jobba på tidningen Proffs är alla läsarkontakter och alla möten med spännande människor i branschen, politiker och olika myndighetsföreträdare. De allra flesta brinner liksom för sin uppgift och det blir ofta en väldig dynamik i dessa möten och samtal.

Det märks även att det är valår. Många politiker blir då lite extra uppeldade. En del har en påtaglig kärlek för transportbranschen, andra får liksom ett ”fejkat” intresse där okunskapen inte sällan lyser igenom.

Inövade fraser som ”vi i partiet vill skapa ordning och reda”, är rena floskler som kanske fungerar när man ska få gamla fru Ohlsson att tro att pensionsutbetalningarna kommer att bli en betydligt trevligare upplevelse efter höstens val. Men yrkesfolket inom vägtransportbranschen är både luttrade och kunniga. Man låter sig inte lika lätt luras av ord och fraser, tagna direkt ur partiprogrammet. Man vill känna det där ”lilla extra” när en politiker pratar om åkerinäringen. Och det är faktiskt få politiker som kan ge den känslan – även om de finns.

Under våren, fram till och med detta nummer, har vi försökt att ge er en bild av vad våra olika riksdagspartier (som idag är representerade i riksdagen) vill göra för att skapa ordning och reda i er bransch. Sist ut är Vänsterpartiet och Liberalerna.

Har du frågor till politiker, myndighetsfolk eller andra i branschen som du inte riktigt vet hur du ska få svar på så skicka ett mejl till oss på redaktionen. Kanske kan vi hjälpa dig att rätta ut ett och annat frågetecken?

Snart börjar vi snickra på vår monter på Elmia Lastbil. Du hittar oss som vanligt direkt nedanför rulltrappan i D-hallen.

Vi kommer liksom tidigare år att vara ett tiotal medarbetare som skannar av mässan och jag hoppas att vi ses där.

Kom förbi och prata om allt som rör branschen – och tidningen. Tipsa oss om framtida reportage, köp en prenumeration till någon som du tycker behöver läsa en riktig lastbilstidning, sätt in en annons i Sveriges tuffaste branschtidning. Eller bara kom till oss för att ta en kopp kaffe!

Nu lutar jag mig tillbaka i solstolen några veckor. Jag hoppas att också du ska få den möjligheten, även om du tillhör en av yrkesgrupperna som håller Sverige igång. Något som jag är väldigt tacksam för att du gör.

Många liksom bara förutsätter att det finns grillkorv, mjölk, toapapper och andra livsnödvändigheter i butiken. Det är antagligen inte lika många som funderar på hur varorna kommit till butiken.

Bästa sommarhälsningar…

Om artikeln

Publicerad: 2018-07-20 00:10
Kategori: Ledare
Taggar: Semestertider Valår Valtider