Nu kliver jag åt sidan!

Visst är vårt land vackert på sommaren! Det är den bästa årstiden att vistas på vår arbetsplats, tycker jag. Sommaren bidrar starkt till att jag älskar att köra min lastbil år efter år.
Men något jag saknar är stödet från den breda massan i ?Vägtransportsverige?. Lusten falnar ? och jag känner att det är dags för en time-out.

Alla unga som nyss kommit in i branschen, eller som är på väg in i den, vill jag rekommendera att ta vara på varje minut under sommarhalvåret, för att på så sätt samla krafter för den mörka och kalla vintern. Vintern kan ta musten ur vem som helst som kör yrkesmässigt.

Det som möjligtvis kan vara ett irritationsmoment på sommaren är husvagnar och husbilar, som ibland framförs som om förarna vore körkortslösa. Det är kanske på tiden att införa något motsvarande ”YKB” för dessa förare också?

Att det inte inträffar fler olyckor med den här fordonskategorin beror nog mest på ren tur – och på vakna medtrafikanter som väjer undan och bromsar in i tid.

Till er som framför dessa fordon på detta livsfarliga sätt vill jag säga: påbörja semesterresan lite tidigare och sluta upp med att stressa. Ni kommer fram till slut ändå, i vissa fall lite tidigare än om ni jäktar fram som en formel 1-förare.

Och en sak till, ni spar bränsle vilket kan innebära att det blir lite mer över i semesterkassan.

Fast å andra sidan – att ni som behöver höra budskapet skulle läsa den här tidningen är ju föga troligt?

Jag vill nu fortsätta med att ge alla landets arrangörer, som lägger ned både hjärta och själ på våra truckmeets, en eloge. Ni gör ett fantastiskt jobb, det är fina evenemang ni bjuder oss på. Tänk om det hade funnits ett lika starkt engagemang vad gäller våra jobb och våra åkeriföretags vara eller inte vara. Då hade våra politiker nog förstått våra problem mycket tidigare och mycket tydligare.

Vi som under flera år har jobbat med att lyfta upp problemen, har verkligen saknat ett grundmurat stöd från den breda massan.

Att vi håller på och kämpar är inget vi gör för egen vinning. Vi gör det ideellt för oss alla, för dig och för hela branschen! Vi har inte tjänat en krona i arvode på arbetet. I många fall har vi faktiskt lagt ut egna medel enbart för att vi tror på det vi gör.

Det har tagit mycket på krafterna. Och nu, efter debatten på Stockholm Truck Meet, har jag beslutat att ta en ”time out”, uppskattningsvis fram till årsskiftet.

Efter Stockholm har jag bara känt besvikelse och trötthet. Jag har inte haft ork att ta fler strider. Istället kommer jag nu att försöka se till så att våra medlemmar i TIA på annat sätt ska få ut lite mer för de pengar de betalar i medlemsavgift. Till exempel i form av rabatter och dylikt i olika butiker och på nätet.

Jag kommer även att lägga pennan åt sidan, vilket betyder att mina krönikor här i Proffs ställs i stand by-läge.

Jag hoppas att jag kommer att återfinna den kämpaglöd som jag har haft i alla de år som jag och mina kollegor har hållit på med kampen för ett bättre ”Åkerisverige”.

Så med dessa ord säger jag tack för att ni har läst mina rader, jag hoppas som sagt att vi snart kan ses här i Proffs igen – och ute på landets alla vackra sommarvägar!

Kör försiktigt och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig?

Om artikeln

Publicerad: 2014-07-18 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: Lastbilsutställningar TIA Time-out