Vi ses i Göteborg den 1 december!

Nu är det dags! TIA har tillsammans med Sveriges Åkeriföretag och Transport avd 3, tänkt oss en demonstration i Göteborg. I skrivande stund är vi mitt uppe i planeringen, men när du läser det här, är det endast några dagar kvar tills startskottet går, om allt klaffar. Så håll utkik på vår hemsida och på facebook, där försöker vi att hålla er alla så uppdaterade det bara går.

Datum och färdväg är alltså bestämt sedan länge, nu håller vi tummarna för att myndigheterna godkänner vår ”plan” och vi har goda förhoppningar att detta inte ska innebära några problem.
Syftet med demonstrationen är att göra våra makthavare mer uppmärksamma på de bekymmer som vi upplever i vår bransch. Vi som anordnar manifestationen hoppas så klart på en väldigt bra uppslutning från er alla.
Den 1 december kl 11.00, ska vi avgå med våra bilar från Stenas Danmarksterminal. Tanken är att vi blir cirka 15 – 20 ekipage som ska rulla till Götaplatsen via Järntorget, Allégatan, Parkgatan och Kungsportsavenyn.
Ni som inte kör med i karavanen, ansluter vid Stora teatern och förslagsvis går med karavanen fram till Götaplatsen.
Där kommer representanter för TIA, SÅ och Transport att hålla tal. Även inbjudna personer kommer att få tillfälle att yttra sig.

Visa vad ni vill!

Vi hoppas att manifestationen ska få stor uppmärksamhet. Det här måste helt enkelt lyckas och det är min och övriga arrangörers allra ödmjukaste önskan, att ni alla gör allt för att komma till Götaplatsen den här dagen.
Om inte det här ger resultat, återstår endast att? Ja, ni vet nog vad. Men vi hoppas att vi slipper. Jag vet att ni är många som knyter era händer i fickorna – och nu har ni chansen att visa vad det är ni vill.
I Sverige har vi den unika möjligheten att med kraft och handling, under ordnade förhållanden så klart, trycka på våra folkvalda för att visa vad vi vill. De är ju i princip anställda av oss och därmed kan vi ju också se till att avskeda dem vid nästa val.
Som sagt, håll utkik på våra hemsidor, där vi kommer att hålla er uppdaterade angående manifestationen.

Tariffsänkningar

Jag vet att du på annan plats i den här tidningen kan läsa om den ständigt pågående prisdumpningen som många av landets speditionsföretag sysslar med. Jag har svårt att förstå hur man med ett enkelt mail kan slå bort förutsättningarna för seriösa åkerier att överleva. Det senaste i raden av tariffsänkningar hade DHL som avsändare. Är man det minsta lilla seriös, borde väl en ”önskad prisjustering” börja med en diskussion?
Ni som värmer stolarna inne på speditionerna skulle nog behöva en lektion i folkvett. Eller är ni så fega att ni inte törs ta en diskussion med våra åkerier.
Den dagen lär komma, då ni förstår vad våra svenskägda, seriösa åkerier faktiskt betyder för en fungerande logistik. Men den dagen ni begriper det, är det sannolikt för sent att trycka på ”ångra”-knappen.
Nu närmar sig vintern med stormsteg. Det ska bli väldigt intressant att se hur polisen tänker övervaka användandet av vinterdäck på tunga fordon. Och då speciellt de ekipage som inte är registrerade i något nordiskt land.
Själv drömmer jag om att få tillbringa den här årstiden på en sandstrand i gassande sol. Det där lär ju stanna vid en dröm och än så länge är ju inte drömmar beskattade?
Vi ses i Göteborg! Till dess, ta det lugnt och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig…

Om artikeln

Publicerad: 2012-11-23 06:00
Kategori: Krönika
Taggar: Manifestation tariff