Den 24 september överlämnar vi våra krav!

Regn, åska, blåst och annat väderelände har drabbat oss den här sommaren. Men jag hoppas att ni alla, trots vädret, ändå har haft en skön ledighet ? om ni nu inte (som jag) har valt att jobba.

Semestertider innebär så klart att många verksamheter stannar upp, eller åtminstone går ner på sparlåga. Riksdagen är ett exempel på en verksamhet som i princip stannar helt. Även när det inte är sommar, är det svårt att få besked av dem i olika frågor. Sommartid är det helt omöjligt.
Personligen tycker jag att man inte kan ta semester från att få ordning på olagligheter och annan bedräglig verksamhet. Jag förstår så klart att folk vill ha semester men jag tycker ändå att man måste hålla vissa ”nyckelverksamheter” igång.

På lika villkor

Jag har inte speciellt mycket till övers för den totala likgiltighet som tycks råda i många viktiga frågor som rör vår bransch. Det är horribelt hur man kan bara kan sitta med armarna i kors och se på när en hel näring håller på att försvinna. Men det är ju inte första gången. Man har gjort det även mot varvsnäringen, sjöfarten och textilindustrin.
En stor skillnaden om man jämför med transportbranschen är att man i vårt fall tillåter att kriminella aktörer att härja fritt. Hade man bara stoppat dessa, kunde vi åtminstone fått förutsättningar att konkurrera på lika villkor.
Idag ska vi tycka att det är okej att ”räkna med” att bli rånad och bestulen på både gods, diesel och personliga tillhörigheter.
Det måste ju helt enkelt vara okej. För ingen gör ju något för att motarbeta det som sker.

Samla trupperna

Jag vet det – och ni vet det. Om vi parkerar våra bilar så stannar Sverige snart. Är det inte därför en god idé att vi ”samlar trupperna” och tar oss en tur till de höga vederbörande i huvudstaden? Eller kanske se till att parkera på ett sätt som gör att det inte kommer ut något gods från de stora terminalerna? Eller har ni andra förslag?
Hör gärna av er till mig i så fall! Bland annat kommer jag att finnas i tidningen Proffs monter under Lastbil 2012 på Elmia. På Elmia hålls även en paneldebatt i ämnet. Kom dit och gör din röst hörd! Jag hoppas på en seriös debatt.

Kraven

Den 24 september kommer det att genomföras en aktion inom EU. Den ska vi så klart hänga på. Det som händer är att vi ska överlämna en skrivelse som innehåller de krav som vi beslutat om på våra möten. Alltså, stoppa cabotaget tills dess det framtagits riktiga och tydliga regler så att man skapar förutsättningar för konkurrens på lika villkor – inom hela unionen. Vi vill att de F-skattare som anlitas i branschen också betalar skatt i det land där verksamheten bedrivs och inte i det land som bemanningsföretaget ligger. Och att man höjer böterna till en nivå som gör det ointressant att bryta mot lagarna.
Här i Sverige blir det Stockholm och vår riksdag som får besök. Vem som ska överlämna kraven är i dagsläget inte klart. Men jag återkommer i ämnet?
Kör lugnt och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig!

Om artikeln

Publicerad: 2012-08-17 06:00
Kategori: Krönika
Taggar: Rån riksdag semester