DEBATTARTIKEL

Märklinfantasterna har kört i diket

Artikelförfattaren är i sitt inlägg starkt kritisk till att regeringen kommer att begränsa 74-tons bruttovikt till endast vissa vägar. Han menar att "Märklinfantasterna" i regeringen kört "fullständigt i diket".

Nu har det spårat ur ordentligt! Igår fick vi höra via radion att regeringen ämnar tillåta 74 ton på vissa vägar, men bara vissa vägar!

Förutom de vägar som helt enkelt inte klarar 74 är dessutom vägar där konkurrens med tåg eller båt undantagna möjligheten till 74 ton!

Det märks sannerligen att regeringen består av Märklinfantaster som Fridolin och gänget. Man skall prompt skydda ett antal järnvägssträckor mot konkurrens och därför tillåts inte 74-tonsekipage på dessa vägar.

Tänk om det här gänget hade haft samma ambition att skydda den seriösa åkerinäringen, men icke, där släpper man marknaden helt fri för AB Bluff och Båg.

Inte ens med den mest optimistiska inställning kan man betrakta sittande regering som kompetent.

Inför valet 2014 var orden både stora och många – bara de fick förtroendet av väljarna, då skulle minsann lag och ordning gälla!

Hur gick det? Fullständigt i diket!

Regeringen är handlingsförlamad och saknar förmågan att lösa problemet med den ”fria marknaden” för brottslingar.

Titta bara på trafikpolisen fullständiga utarmning! Hur ska man över huvud taget komma åt problemet om det inte utförs kontroller med kompetent personal?

Regeringen har nu två år på sig att visa resultat – annars måste väljarna storstäda i riksdagshuset vid nästa val!


Åkare Åkesson

Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2016-10-05 15:46
Kategori: Debatt
Taggar: