Vinnarbilen i YETD tillverkad

I oktober 2010 segrade Andreas Söderström i förartävlingen Young European Truck Driver och blev därmed Europas bästa lastbilsförare. Priset til...

I oktober 2010 segrade Andreas Söderström i förartävlingen Young European Truck Driver och blev därmed Europas bästa lastbilsförare. Priset till vinnaren var en helt ny Scanialastbil. Och torsdagen den 10 mars tillverkades Andreas lastbil.
– Det blir den starkaste V8:an som går att få med manuell växellåda, en R-seriebil med 620 hk, säger Andreas Söderström som specificerat lastbilen tillsammans med sin far Göran Söderström. Bilen ska användas i familjens åkeri och kommer att transportera grus, flis och asfalt.
Under överseende av medarbetarna i produktionen, fick Andreas själv placera hytten på chassiet.
– Vi får se om vi gör oss av med den bil Andreas kör idag eller om vi kan utöka åkeriets verksamhet, säger Göran Söderström. Det har vi inte riktigt bestämt än.

Om artikeln

Publicerad: 2011-03-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: