EU vill ha utsläppsfria innerstäder

Senast 2050 bör det inte köras fordon med förbränningsmotorer i europeiska städer, rapporterar tyska "Handelsblatt" från EU-kommissionens "Vitbo...

Senast 2050 bör det inte köras fordon med förbränningsmotorer i europeiska städer, rapporterar tyska ”Handelsblatt” från EU-kommissionens ”Vitbok om transporter”. Redan 2030 bör andelen konventionella fordon i innerstäderna minskas halveras.
Vitboken innehåller en rad förslag som senare kan bli riktlinjer. Bland annat föreslås en standardisering av bränsleskatterna. Klassificeringen av motorbränslen bör i framtiden ändras så att minst hälften är en beräkning av hus mycket koldioxid som bränsle framställs av. En av anledningarna till att EU-kommissionen menar att diesel i framtiden ska bli hårdare beskattad än vanlig bensin.

Om artikeln

Publicerad: 2011-03-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: