Chaufförerna krav är bildad

Nu har också norska lastbilschaufförer fått en egen oberoende organisation i "Sjåførenes Krav".Det hela startade som en facebookgrupp i vintras a...

Nu har också norska lastbilschaufförer fått en egen oberoende organisation i ”Sjåførenes Krav”.
Det hela startade som en facebookgrupp i vintras av frustrerade yrkeschaufförer och det hela har växt sig större och blev nu till en egen organisation med initiativtagare Stig Fjeldstad som ordförande.
– Vi hade ett konstruktivt möte med representant för NLF, Norges Lastebileier Forbund, och norska transportarbetarförbundet, som båda sökte samarbete och det tyckte vi var glädjande, berättar Stig Fjeldstad.
Han påpekar att den nya organisationen är tänkt att vara pådrivande gentemot befintliga organisationer och myndigheter och inte konkurrerande organisation.
Enligt handlingsplanen ska Sjåførenes Krav arbeta för att förbättra och tillvarata yrkeschaufförernas arbetsmiljö längs de norska vägarna. Bland annat kör- och vilotiderna och de sanitära förhållandena längs vägarna. De ska också ställa krav på utrustning och däck samt ekonomiska garantier för bärgning och ansvar för utländska chaufförer som kör i Norge.

Om artikeln

Publicerad: 2011-03-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: