Scania och MAN söker samarbete

Hos Scania ser man just över möjligheterna att kunna samarbeta med MAN när det gäller komponenter till lastbilar och bussar. Tills vidare gäller ...

Hos Scania ser man just över möjligheterna att kunna samarbeta med MAN när det gäller komponenter till lastbilar och bussar. Tills vidare gäller det fyra strategiska områden som inte är märkesrelaterade. Det gäller bland annat att anpassa Scanias manuella växellåda till MAN:s lastbilar, att kunna använda MAN:s tunga bakaxel (36-40 ton) och växellådor i Scanias lastbilar, att utveckla standardkomponenter som inte påverkar respektive märkes identitet och att arbeta med gemensam forskning när det gäller komponenter för hybridteknologi i lastbilar och bussar.

De två lastbilsproducenterna vill också utveckla möjligheterna att minska kostnaderna.
– Efter en första analys har vi kommit fram till att ett samarbete när det gäller komponenter har potentiella synergier utan att kompromettera vare sig våra starka varumärken eller produkternas egna identiteter, säger Scanias vd Leif Östling.
– Det handlar om samarbete som ska gynna båda våra företag och deras aktieägare.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: