Den här föraren är ingen höjdare

Men det är lasten!

Strax efter lunchtid fredagen den 7 augusti tappade chaufför Mathias Bruno från Frillesås och hans medpassagerare hakan, då en av Varbergs kommuns lastbilar hamnade framför dem. Mathias tog snabbt upp mobilen och förevigade transporten i en bildserie som han lade ut på internetsajten Facebook.

Genom kontakter på Facebook, fick Proffs se Mathias bilder och tog kontakt med både honom och ansvarig på kommunen. Redan efter bara några timmar hade bilderna föranlett ett tämligen omfattande intresse från media.
Fordonet som tillhör Transportcentralen, och som ägs av Varbergs kommun, hade lastat två bandvagnar. Transporten skulle gå från Brandstationen i staden till den närliggande skrotfirman. En sträcka på cirka två kilometer. Istället för att köra två turer, valde chauffören att lasta båda fordonen samtidigt.

Inga spännband

Exakt hur högt ekipaget var under den milt sagt annorlunda transporten, kan Mathias endast uppskatta, men att döma av hur mycket kranarmen var utdragen, bör det röra sig om i alla fall sex meter - om inte mer. Godset var, enligt Mathias och medpassageraren, inte säkrat vilket de pekar på framgår av bilderna.
- Det övre fordonet hänger i kranen och ligger emot det undre, men inte ett enda spännband, säger Mathias som även noterade att hastigheten på delar av sträckan låg...

 

Läs mer i Proffs! Skaffa din prenumeration här.


Det var den här synen som upprörde Mathias Bruno och hans kollega. Och att visa bilderna för den breda allmänheten var inget som Mathias ens tvekade en sekund på. - Min gräns för vad som är tolererbart, överskreds av den aktuella transporten med stor marginal och jag vill som yrkesförare tydligt ta avstånd från sådant, förklarar han. 

Om artikeln

Publicerad: Fredag 25 September 2009, kl 00:00
Kategori: Ur innehållet
Taggar: -

Misstänkt rattfylla bakom olycka vid Helsingborg

”Vem ska behöva dö innan politikerna förstår?”

Ännu en gång stod skyddsänglarna övriga trafikanter bi då ingen kom till skada trots att trafiken var livlig. Föraren fördes till Helsingborgs Lasarett och är dessutom misstänkt för rattfylleri.

Första klampningen i Sörmland

Full chaufför med livsfarligt ekipage stoppades vid Eskilstuna

Föraren anhölls och sedan körde polisen dragbilen med trailer till kombiterminalen, ställde av trailern och lämnade in dragare och nycklar till terminalens personal. Lika lätt gick det inte för det lettiska ekipaget man stoppade den första maj.

Drygt 5 000 kom till Kristianstad Truckmeet

- Och allt fler tjejer ställer ut sina lastbilar

Kristianstad Truckmeet i härligt solsken och på plats fanns bland annat ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

75 000 till danska staten – för fusk med färdskrivare

Rätten i Sønderborg dömde idag en dansk åkeriägare till böter på 44 500 danska kronor, vilket motsvarar cirka 55 000 svenska. Chauffören får böta motsvarande cirka 30 000 svenska kronor samt indraget körkort.

Ny Sprinter - för tyngre uppdrag

Nu lanseras Mercedes Sprinter som 5,5-tonnare med starkare motorer. Lastförmågan ökar med 450 kg vilket ger en nyttolast på mellan 3 - 3,5 ton, beroende på modell.

Polisen grep chaufför och lämnade bilnycklarna på kombiterminalen

En bulgarisk dragare stoppas för kontroll, föraren anhålls senare och polisen kör ekipaget till kombiterminalen i Eskilstuna där trailern ställs av. Dragaren och dess nycklar lämnas in till förvaring på samma terminal.

Superstort intresse för Scanias nya ”Superbilar”

I samband med Scanias 125-årsfirande, tog företaget fram 125 numrerade jubileumsbilar. Nu, i slutet av april, har alla bilarna blivit sålda.

Sveriges bästa kranförare - räck upp handen!

Hög tid att anmäla sig till WCC

Den svenska uttagningen till WCC, World Crane Championship 2016 närmar sig. Den kommer att hållas i samband med Stockholm Truck Meet den 7 maj. Och nu är det hög tid att anmäla sig!

Det våras för cyklisterna

"Ökad förståelse kan rädda liv"

Nu är det vår igen och klungorna med cykelfantaster blir allt vanligare ute på vägarna. När lastbilar och cyklister ska samsas om vägen, uppstår det emellanåt konflikter och en del konfrontationer hamnar i filmformat på Facebook. 

Nytt system för vägslitageavgift i Ryssland

Reglerna för betalning av vägslitage, för fordon över 12 ton, har ändrats i Ryssland. Det tidigare systemet med envägsbiljetter ersätts med en vägbiljett som gäller i sju dagar.

Scania vinner grönt pris för hybridlastbil

Scania hybridlastbil, som lanserades hösten 2015, har tilldelats den prestigefulla utmärkelsen Green Truck Future Innovation 2016 av den tyska branschtidningen Verkehrsrundschau.

Regeltillämpning debatterades i Bryssel:

”Inget behov av nya lagar - men bättre uppföljning”

I Bryssel har det idag debatterats kring regeltillämpning inom vägtransport. Resultatet blev att man var eniga om att det inte behövs ny lagstiftning, men att den befintliga måste följas upp.

Slovensk lastbil kan komma att bogseras bort – från Sandsjöbacka

På måndagsmorgonen körde chauffören Jonathan Thim in på Shell Sandsjöbacka, norrgående. Där såg han en Slovensk lastbil med två parkeringsböter på vindrutan, inne på Shells mark. Frågan är hur parkeringsbolaget hanterar fordon som inte flyttar på sig trots böter?

Maksweds bilar hos Scandex - som kör för DSV

Scandex AB har ett fordon i trafik, tillstånd för tio, men de två som Proffs fick tips om, är avställda. Likväl rullar de för DSV i Göteborg. Det visar sig finnas mer än avställda fordon i kulisserna.

Frode Laursen köper tomtmark i Eskilstuna

Logistikföretaget Frode Laursen köper i ett första läge 40 000 kvm tomt med expansionsmöjligheter för att över tid kunna etablera verksamhet på upp till 70 000 kvm lager i Eskilstunas Logistikpark. Närheten till Stockholm, goda relationer med näringslivet och Eskilstuna kombiterminal var viktiga faktorer för etableringsbeslutet.

Tidningen Proffs fre 15 april 2016

15 april 2016

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika i Proffs

“Med förutsättningslösa och kritiska glasögon”

Trafikmiljön är onödigt tuff. Tuff som förare i trafiken är den som färdas aggressivt och hänsynslöst. Som egoistiskt vill fort, fram och helst också emellan. Även om det innebär trängning. Som tycker att trafiknormer och lagreglering är till för andra. För trafikanter som är nybörjare i trafiken eller som har mindre körvana. Ibland kallas sådana individer ”bromsklossar” eller liknande nedsättande uttryck av de hänsynslösa. Ty den rätten anser dessa ofta självhävdelseberoende typer sig ha.
Läs hela Sven-Erik Alhems krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 15 april 2016
Stäng

15 april 2016

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • KGT vill växa hälsosamt
  • Vlantanas \"ockupation\" - ett jätteproblem
  • Vlantana flyttade in på Stigs Center - \"uppträder hotfullt\"
  • Andreas kör returburkar för miljontals kronor
  • Föreskrifter för minskad stress kan slå hårt mot åkerier
  • Höganäs AB halverar antalet transporter med HCT
  • Startskottet har gått för platooning
  • BUSS: Personsäkerhet - en självklar medpassagerare
  • ... och mycket mer

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant