Företagsnyheter

Listar alla artiklar taggade med: Företagsnyheter

Girteka Logistics satsar på LNG-fordon

Girteka Logistics satsar på gasdrivna Iveco Stralis 460 NP, alltså gasdrivna lastbilar. Efter att under en tid ha testat och jämfört gasbilarna mot dieseldrivna lastbilar, har man nu bestämt sig för att köpa ytterligare ett par Iveco-lastbilar som ska köras på Bio LNG.
Continental

Sundbergs blir en del av Kubicoms nätverk

Nästan 800 lastbilar och maskiner är idag anslutna till Kubicoms digitala leverantörsnätverk. Senaste tillskottet till nätverket är Sundbergs Åkeri AB, ett familjeägt företag i tredje generationen som sysselsätter drygt 20 chaufförer.
Daf

Transportföretagen invald i Arbetsförmedlingens partsråd

Arbetsförmedlingen är en stor leverantör av arbetsmarknadsutbildningar riktade mot transportnäringen och partsrådet innebär möjlighet till såväl insyn som dialog.
Hultsteins

Daimler avslutar tester med platooning – olönsamt

Efter tusentals mil av motorvägstester med så kallad platooning, ska nu Daimler sluta med dessa tester då platooning visat sig ge endast minimala bränsleekonomiska fördelar. Det innebär att de fortsätter med det pågående projektet, men startar inga nya.
Continental

LKW Walter ny combo rail-transportör på sträckan Schweiz-Sverige

Istället för vägtransport med lastbil för all import av smörjmedel från Midlandfabriken i Schweiz till Sverige, är nu LKW Walter ny leverantör av denna miljötjänst. Midland har sedan många år aktivt valt combo-rail, trailer på järnväg.
Aspök

37 000 paket i timmen – i nytt supermodernt DHL-nav

Det är den största investeringen någonsin av det globala logistikföretaget DHL Express i Danmark och Norden. Det nya DHL-navet på Köpenhamns flygplatsområde kommer att ha stor inverkan på hur snabbt logistikföretaget kan hantera, leverera och vidarebefordra paketen.
Continental

Dachser erbjuder ”kaoslastning” för Volvo Cars

Ett av de mest välkända bilmärkena i världen är ny kund hos Dachser. Framöver kommer två specialbyggda megatrailers att frakta reservdelar från Volvo Cars i Torslanda utanför Göteborg till Dachser Sweden AB:s filial i Göteborg.
Meca

Hållbara leveranser från Martin & Servera med biogas – och cykel

Minskad bränsleförbrukning och miljöpåverkande utsläpp är en prioriterad fråga för Martin & Servera Logistik. Därför investeras det i distributionsbilar som kör på alternativa bränslen samt diskuteras med kunder om att minska antalet leveranser per vecka varför varor levereras även nattetid.
Nokian

DSV planerar stor expansion i Köpenhamn

DSV planerar en stor expansion i Köpenhamn. 2024 kommer mer än 250 000 kvadratmeter yta att bli tillgänglig för deras kunder.
VBG onspot

Lots Group/TLV förstärker samarbetet med VVDS

Lots Groups dotterbolag TLV har vunnit kontraktet att köra all rundvirkestransport åt Västra Värmlands och Dals Skogsägarförening, VVDS, från och med den 1 januari 2019. Detta innebär en fördubbling av volymen man kör för VVDS, förklarar Simon Simonsson som är ansvarig för Lots Groups verksamhet i Norden.