Dieselstöld

Listar alla artiklar taggade med: Dieselstöld

FINANSPOLISEN SLÅR TILL

26 000 liter är en ansenlig mängd och en berättigad fråga är om dieseln är "skördad" i flera länder i Europa eller på något annat, ljusskyggt sätt hamnat på aktuell trailer.

Hultsteins

Vaksamma kunder satte stopp för dieseltjuvar?

Vaksamma kunder på en tankstation vid Kongsvinger förhindrade en potentiell dieselstöld och bidrog till att gripa männen på platsen som nu ska förklara för polisen varifrån dieseln i kannorna kommer ifrån. 

Nokian

Hur kan en rumänsk förare ta en förlust på 45 000 kronor?

Finns det över huvud taget något intresse för att komma tillrätta med brotten mot svenska vägtransporter? Frågan är i allra högsta grad befogad. Och den har aktualiserats senast i månadsskiftet april/maj, då en rumänsk chaufför ertappades i Helsingborg med 10 000 liter diesel, förvarad i IBC-tankar, på sin trailer. Och som ganska omgående friades.

VBG onspot

Togs med 10 000 liter diesel på trailern – släpptes

Ett samarbete mellan en vaken privatperson, utryckningspolisen, Road Crime-gruppen och trafikpolisen i Helsingborg resulterade i att en rumänsk chaufför greps, misstänk för häleri. När polisen kontrollerade chaufförens ekipage, fann man tio så kallade IBC-tankar fyllda med diesel. Drivmedel som man misstänkte kunde vara stöldgods.
Chauffören greps ? men släpptes snart igen.

Yara

Dieseltjuv ville köpa sig fri med öl och sprit

Chauffören på det bulgariska åkeriet Antonio Trans drog en trailer från Fixemer när han parkerade utanför Bilcon i Kongsvinger, Norge. Men det var inte verkstadstjänster han var ute efter. Han var istället ute efter att stjäla diesel och fick tag i 700 liter innan han blev tagen på bar gärning.

VBG onspot

Långa fängelsestraff för ”dieselliga”

Det blev fängelse i 2 år och 6 månader vardera för de två huvudmännen i den dieselliga som härjade i Norrbotten och Västerbotten under förra våren och sommaren. De döms för att vid 21 tillfällen ha stulit sammanlagt 116 000 liter diesel till ett värde av drygt 1,2 miljoner kronor.

Trucks in Dalarna

Chaufförer dömda för stor dieselstöld

Det blev villkorlig dom och 240 timmars samhällstjänst för de båda chaufförer som åtalats för att ha stulit minst 80 000 liter diesel av sin arbetsgivare Hoyer Sverige AB. Två personer som köpt diesel av dem fick villkorlig dom och 80 dagsböter.

Daf

Liga åtalas för stöld av 132 000 liter diesel

Sex män och en kvinna har åtalats vid Luleå tingsrätt, misstänkta för att ha stulit mer än 132 000 liter diesel. Stölderna har genomförts i Norrbotten och Västerbotten under perioden maj till juli i år.

Trucks in Dalarna

Stal 80 kubik diesel från sin arbetsgivare

Två chaufförer från Norrköping har åtalats för att ha stulit stora mängder diesel av sin arbetsgivare Hoyer Sverige AB. Dieseln sålde de sedan vidare till företag i trakten. Värdet av det stulna uppskattas till närmare 830 000 kronor.

VBG onspot

Låt dem darra i knävecken när de ser en polismössa

En liten notis i en tidning: ?Lastbilschaufför körde rattfull? väcker inte mycket uppseende trots att riskerna är enorma. Alla påverkade förare i trafiken är naturligtvis farliga. Oavsett om de är drog- eller alkoholpåverkade och oberoende av vilket fordon det gäller. Men föraren i ett tungt fordon som gör minsta misstag under färd kan totaleliminera till exempel en mötande personbil.