Politi

Listar alla artiklar taggade med: Politi

Från konstaterat brott till fängelse – på mindre än 24 timmar

Polisen i Danmark avslöjade en chaufför som försökte använda ett förfalskat dokument som bevis för att han varit ledig. Några timmar senare har chauffören dömts till fängelse, dit han också transporterades med blixtens hastighet. Åkeriet har dessutom betalat böter på motsvarande 75 000 svenska kronor. Och allt blev "expedierat" av de danska myndigheterna på mindre än ett dygn.

Nokian

880 bilister körde för fort vid dansk tungkontroll

Under tre dagar den här veckan, har danska Tungvognscenter Syd varit koordinator för en massiv kontrollinsats på Fyn samt södra och mellersta Jylland. Tillsammans med bland andra skattemyndigheten, och landets myndigheter med ansvar för miljö- och livsmedelskontroll, har man tillsammans utfört grundliga kontroller av sammanlagt 336 tunga fordon varav 183 var utländska.
Polisen hade skyltat ner hastigheten vid kontrollplatserna, vilket 880 bilister struntade i. 

Continental

Fängelse och 170 000 i böter för att ha kört med annans förarkort

En 53-årig tysk chaufför och dennes arbetsgivare dömdes idag av rätten i danska Kolding till fängelse och dryga böter för att ha använt sig av en annan persons förarkort.

Meca

Ingen bra måndag för transportfuskarna

Måndagen blev en jobbig dag för danska Tungvognscenter Syd. Flera chaufförer fick ta emot böter för "åtskilliga överträdelser", berättar den danska polisen.

Mercedes

Åkeriägare förlorade körkortet i dansk viktkontroll

I maj månad stoppades en 72-årig dansk åkeriägare från Fyn av Tungvognscenter Syd. På lastbilen hade mannen lastat sten. Många och tunga stenar.

Mählers

Bulgariskt fuskåkeri fick lastbilen beslagtagen – i Danmark

I fredags, den 30 oktober, stoppade Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Polis, en bulgarisk lastbil i Bogense på Fyn. Bakom ratten satt en bosnisk chaufför. Vid kontrollen hittade polisen så många fel att det hela slutade med att man helt enkelt tog lastbilen i beslag.

Meca

Tre chaufförer förlorade sina körkort i dansk lastbilskontroll

Sydjyllands "tunga grupp", Tungvognscenter Syd, utförde natten mellan onsdag och torsdag i förra veckan en kontroll av den tunga trafiken. Totalt kontrollerades 36 ekipage, något som resulterade i 34 rapporter som främst rörde brott mot kör- och vilotidsbestämmelserna.

Daf