Scania återupptar tillverkning och försäljning av V8

Scania har påbörjat den krävande processen att återuppta produktionen av tidigare beställda V8-lastbilar samt industri- och marinmotorer. En utdragen strejk vid en av Scanias främsta leverantörer av gjutgods, tvingade företaget att tidigare i år införa leverans- och orderstopp.

Alexander Vlaskamp, Senior Vice President och chef för Scania Trucks, säger att leveransavbrottet sannolikt är den värsta störningen på flera decennier som företaget drabbats av.
– Jag vill verkligen tacka våra kunder för det stora tålamod och förståelse de visat oss i denna svåra situation, säger han.
Nu kommer Scania att göra allt för att återgår till ett normalt läge och leverera V8-lastbilar och motorer så snart som möjligt.

Scania har försäkrat sig om ett begränsat, men regelbundet och jämt inflöde av motorblock som utgör grunden för V8-produktionen i Södertälje.

Produktionsstörningar av denna omfattning, leder till stora utmaningar inom logistiken och är tidskrävande att åtgärda.
– Det kommer därför att finnas en fortsatt osäkerhet under de kommande veckorna innan vi har hela bilden klar för oss och kan trappa upp produktionen, förklarar Alexander Vlaskamp.

De är fast beslutna att successivt öka produktionen med målet att under hösten fastställa ett hållbart leveransschema för inneliggande beställningar.

Samtidigt kommer de att gradvis öppna upp för nya beställningar.
– Hela situationen uppstod i ett läge där vi redan hade fullt upp med att tillverka V8-enheter och jag kan bara beklaga att detta drabbat Scanias lojala kunder, sammanfattar Alexander Vlaskamp.

Om artikeln

Publicerad: 2018-08-23 18:47
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Scania V8