Djuret på fotot har inte gjort sig skyldigt till något brott.Fotograf: Göran Rosengren, arkiv Djuret på fotot har inte gjort sig skyldigt till något brott.Fotograf: Göran Rosengren, arkiv

Ko-misk djurtransport fick köra vidare

Polisens ledningssamtal får dagligen ta emot samtal om allt mellan himmel och jord. Men frågan är om kanske inte måndagens samtal kan läggas till de mer udda inslagen?

Det var vid 13-tiden igår som en uppringare förklarar för polisen att en ko befann sig i baksätet i en bil – som körde på E18 vid Arboga. Detta rapporterar VLT i sin nättidning.

Polisen lyckades nå föraren via telefon, samtidigt som en patrull skickades ut för att ta sig en närmare titt på ekipaget. Och mycket riktigt fann man ett djur i bilen. En kalv, närmare bestämt.

Föraren förklarar för polisen att kalven inte fått plats i en djurtransport och att vederbörande därför beslöt sig för att själv ordna med transporten.

Polisen ansåg att kalven ”verkade ha det alldeles utomordentligt ombonat” och lämnade därför ärendet utan åtgärd.

Vilken typ av bil det rörde sig om eller hur kalven ”lastsäkrats” förtäljer inte historien som VLT skrivit om under måndagen.

Om artikeln

Publicerad: 2018-05-22 15:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Arboga Djurtransport Kalv Polisen