Fotograf: Scania, arkivbild

Scania överklagar kartellböter

Scania har överklagat Europeiska Kommissionens beslut avseende EU:s konkurrensregler i Europadomstolen. I överklagandet tillbakavisar Scania de slutsatser och påståenden som läggs fram i Kommissionens beslut.

Den 27 september 2017 antog Europeiska kommissionen ett beslut som innebar att Scania skulle kunna böta mer än 880 miljoner euro för att ha påståtts deltagit i ett olämpligt utbyte av information och samverkan med andra europeiska lastbilstillverkare vad gäller prissättning och införande av utsläppsteknik under perioden 1997-2011.

Scania menar däremot att de inte alls har träffat några pan-europeiska överenskommelser med andra tillverkare när det gäller prissättning. Bolaget har inte heller försökt försena introduktionen av nya motorer som uppfyller EU:s lagkrav för avgasutsläpp.

I ett pressmeddelande skriver Scania att de fullt ut har samarbetat med Europeiska kommissionen under undersökningsarbetet. 

Läs även:

Drabbad av kartellen? Så kan du få ersättning! 

Om artikeln

Publicerad: 2017-12-12 16:37
Kategori: Nyheter
Taggar: böter Kartell Rättsfall Scania