Alutrans bjuder på ett gott nytt nostalgiår

Vänner av nostalgi av det lastbilshistoriska slaget, kan nu se fram emot ännu en kalender från Alutrans och den i sammanhanget kände lastbilsjournalisten Stefan Andersson.
- När vi började med Nostalgikalendern för tolv år sedan kunde vi inte drömma om vilken succé det skulle bli, säger han.

– Konceptet med en kvalitetskalender i storformat, baserad på lastbilsbilder från förr var helt rätt. Månadsbilder tillsammans med en text som sätter in lastbilen i sin uppgift och tid är ovärderliga, menar Stefan Andersson som nu presenterar den elfte årgången av kalendern.

Det är inte svårt att förstå att det ligger ett omfattande journalistiskt researcharbete bakom varje månads text.
– Inga nytagna bilder på renoverade bilar förekommer, förklarar Stefan.

I 2018 års kalender bjuds bland annat på bilder av en Sisu från början av 60-talet i provleverans till Väg och Vatten, en Scania LS140 bulkbil som kunde sprida kalk på böndernas åkrar samt Volvo Titan och Scania-Vabis L76 i ett imponerande transportupplägg inom miljonprojektets byggnadsrusch.

Stefan Andersson har hållit på med lastbilar hela sitt liv. På senare år har han blivit känd som skicklig fackpressjournalist där teknik, testkörning samt inte minst nostalgi är huvudämnen.

Det började med modellbygge i mycket unga år och yrkesbanan fortsatte som fordonsingenjör inom släpvagns- och påbyggnadsindustrin. Främst är det intresset för lastbilar som drivit honom framåt.

Stefan har fotograferat fordon och samlat bilder under drygt fem decennier. Det unika materialet ligger nu till grund för nostalgikalendern.

Den första kalendern gavs ut år 2007 och blev en riktig succé bland lastbilsintresserade. Nu kommer alltså den elfte upplagan fylld med många härliga gamla lastbilar.

Kalendern kan beställaswww.alutrans.se.

Om artikeln

Publicerad: 2017-12-15 10:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Alutrans Nostalgikalender Stefan Andersson Veteranlastbilar