Jubileumsträffen lockade 50-talet medlemmar till Sundsvall.Fotograf: Jan Tullgren Jubileumsträffen lockade 50-talet medlemmar till Sundsvall.Fotograf: Jan Tullgren

Jubilerande chaufförsgäng festade loss i Sundsvall

Facebookgruppen Kollegor På Väg firade femårsjubileum i Sundsvall med sol, värme, aktiviteter och glada människor från hela landet. Man hurrade för födelsedagsbarnet och mindes dem som kört mot horisonten alldeles för tidigt.

Kollegor På Väg, KPV, har idag 6861 medlemmar och KPV:s andra grupp, KPV Hjärtan, har gjort skillnad i några människors liv.
– När olyckor eller sjukdomar drabbar eller när någon går bort och lämnar anhöriga i stor sorg, har KPV Hjärtan funnits där och op olika sätt kunnat bidra, säger KPV:s grundare Ann-Marie ”Ammi” Åhlander som även driver Timrå Trafikcenter.

Bland annat har man samlat in 210 000 kronor till cancerfonden samt hjälpt en ung människa att förverkliga sin chaufförsdröm när myndigheterna åsidosatte honom några veckor innan examen på grund av hans funktionshinder.

Till jubileet kom nära nog femtiotalet medlemmar från norr till söder för att delta i firandet som genomfördes i strålande solsken. Redan under fredagen började deltagarna anlända till sina olika hotell för att sedan sammanstråla på musikkrogen Estreet och under kvällen möttes nya och gamla vänner.

På lördagen startade det officiella firandet klockan 15.00 med diverse aktiviteter som tipsrunda och tävlingar åtföljt av prisutdelning. Sedan begav man sig till sjöss med m/s Medvind där det under fyra timmar bjöds på skärgårdsbuffé och en mycket uppskattad underhållning av gruppen The Crew.

Jan Tullgren från Halmstad förevigade festen med bilder. Blev det en lyckad tillställning?
– Precis allt var toppen! Strålande väder, underbara vänner och ett programupplägg som inte fallerade en enda gång, säger han.

KPV var inte ensamma på båten och Tullgren berättar med ett skratt att ett möhippegäng först varit tveksamma till att dela platsen med ”gamla chaffisar”, men de orden fick de äta upp eftersom de alla hade lika trevligt.

Ett känslosamt moment handlade om unge chauffören Mikael ”Snurris” Olsson som nyligen gått bort i cancer.
– Snurris var kung i köket och baka var något han verkligen gillade och han hade bett Anne Liukkonen Nylander att till festen, efter hans recept, baka syltkakor till vännen Per Lindholm som var på plats, berättar Tullgren och man hör på rösten att det ännu är tungt att tala om Snurris. Det var starka känslor som rördes upp när gåvan lämnades över.

Mer glädjefullt blev det när man fick sjunga och hurra för en av medlemmarna som fyllde trettio på dagen. Efter båtturen återvände man till Estreet där det blev ännu mer mat och bra musik.
– Festen pågick till stängningsdags och en del fortsatte även efter det, säger Tullgren. Inte något tjafs eller annat bråk som kan uppstå när det är fest. Bara riktigt roligt med härliga människor.

KPV-gruppen har tidigare träffats varje år under Trettonhelgen och då som nu har det varit Ammi och hennes vapendragare admin Helena Johansson som hållit i trådarna. Blir det fest nästa år igen?
– Jamen jo, det ska det väl bli, men efter denna lyckade fest i sol och värme, kanske vi istället ska börja ha träffen på sommaren istället, säger Ammi och tillägger att träffen dessutom gav ytterligare 1400 kronor till cancerfonden.

Om artikeln

Publicerad: 2017-08-03 15:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Jubileum Kollegor på väg KPV