Gilla oss på Facebook:

Vinn GPS-spåraren TK-905

Vi har tittat närmare på GPS-spåraren TK-905 som Varbergsföretaget Eksit Data har agenturen för. Och genom att delta i vår tävling på Facebook, har du nu chansen att vinna vår testenhet.

GPS-spårare är ett smart och effektivt sätt att hålla koll på var till exempel ett fordon befinner sig. Det finns en uppsjö av produkter för spårning på marknaden vilket kan göra det svårt att som konsument välja ”rätt”.

Vi har tittat närmare på TK-905, som är CE & RoHS godkänd, mäter 90 x 72 x 22 millimeter och väger 168 gram. Enheten har en inbyggd magnet vilket underlättar tillfällig montering i till exempel lastbilen eller på andra stöldbegärliga saker.

Den lilla lådan bör däremot inte gömmas allt för väl då detta kan påverka möjligheten för signalerna att sändas ut och tas emot av enheten. Det finns inte heller möjlighet att koppla någon extern antenn till spåraren. Men eftersom den är IPX 67-klassad, kan den monteras utanpå fordonet om än skyddad under till exempel en vindavvisare.

Strömförsörjningen får TK-905 från det inbyggda, uppladdningsbara Li-ion-batteriet på 3,7 volt. Det går även att koppla ström permanent via en fordonsadapter som i så fall måste köpas som tillval. Det inbyggda batteriet klarar dock av att hålla sändaren igång i upp till två månader, något som vårt test bekräftar.

Spårningen sker (så klart) i realtid via kartor från Google och kan göras med obegränsad räckvidd via sms, dator, Android- och iOS-enheter. Sms-funktionen gör att det tillkommer en kostnad beroende på vilket abonnemang du väljer. Kontantkort från Telia är något som generalagenten rekommenderar, dock fungerar det inte med kontantkort från Tre (3) och Hallon.

Det ingår ett kostnadsfritt medlemskap till den server som du kopplar upp dig mot för att kunna spåra enheten.

Förutom själva realtidspositioneringen, kan du även lägga in hastighetsvarningar samt få larm via sms om fordonet flyttas till eller från ett förutbestämt område (så kallat ”Geografiskt staket”).

Historiska rutter kan också visas vilket gör det enkelt att se hur fordonet har färdats under den tidsperiod som du själv anger.

Du kan även ringa upp enheten och lyssna om det händer något runt det övervakade fordonet.

Med TK-905 följer laddare, USB-kabel, SIM-kortsadapter, en förvaringspåse och en manual. Manualen är på svenska och hyfsat lätt att förstå. Dessutom finns det ett supportnummer att ringa (och e-postadress att skicka mejlfrågor till) om du trots allt skulle behöva hjälp. Supporten är kostnadsfri.

För att summera testet. TK-905 fungerar precis som utlovat och positionsangivelserna är väldigt exakta. Det man av säkerhetsskäl bör tänka på är att hålla batteriet uppladdat om du väljer att inte ansluta den till en permanent strömförsörjning. Detta för att vara säker på att kunna följa enheten under en längre period om så skulle behövas.

Via appen i telefonen är det lätt att hålla koll på var spåraren befinner sig samt använda alla tillgängliga funktioner som TK-905 erbjuder.

Finns det några nackdelar med den? Jo, en har vi åtminstone hittat. TK-905 tillåter endast ett du anger ett (1) område för ”Geografiskt staket”. Som åkare hade det nog varit önskvärt att kunna lägga till fler områden, till exempel för att få besked om när ett fordon lämnar åkeriet och ett nytt besked när det nått slutdestinationen.

Detta borde rimligtvis gå att lösa då det handlar om mjukvaran. Vi håller tummarna för att detta blir möjligt inom en snar framtid.

Prislappen hos Eksit Data ligger på 995 kronor inklusive moms. Sedan tillkommer som sagt kostnaden för kontantkortet.

Den enhet som vi har testat, har du nu chansen att vinna. Facebook-tävlingen (som du hittar här) pågår fram till och med den 31 juli.

Lycka till!

Om artikeln

Publicerad: 2017-06-20 14:53
Kategori: Nyheter
Taggar: GPS-spårare Produkttester Tävling TK-905