Fotograf: Göran Rosengren Fotograf: Göran Rosengren

Frode Laursen köper tomtmark i Eskilstuna

Logistikföretaget Frode Laursen köper i ett första läge 40 000 kvm tomt med expansionsmöjligheter för att över tid kunna etablera verksamhet på upp till 70 000 kvm lager i Eskilstunas Logistikpark. Närheten till Stockholm, goda relationer med näringslivet och Eskilstuna kombiterminal var viktiga faktorer för etableringsbeslutet.

Det danska företaget Frode Laursen har valt Eskilstuna som plats för sin kommande etablering i Sverige. Eskilstunas strategiska läge i Mälardalen med närheten till Stockholm och kombiterminalen var anledningen till företagets etablering i staden, skriver Eskilstuna Logistik i ett pressmeddelande.

– Eskilstuna var den mest optimala platsen för vår kommande etablering i Sverige. Att kunna ligga så nära dels Stockholm, men även kombiterminalen ger oss möjligheter att kunna erbjuda våra kunder en optimal lösning med både lastbil och tåg. Vi har mycket goda relationer med kommunen och Eskilstuna kan erbjuda den arbetskraft som vi är i behov av, säger Thorkil Andersen, vd på Frode Laursen.

Frode Laursen erbjuder ”multishare” lagerhotell och transportsystem. Etableringen i Eskilstuna är en viktig del i företagets nordiska logistiksystem och därför planerar företaget att komma igång med arbetet så fort som möjligt.
– Att Frode Laursen nu etablerar sig i Eskilstuna och Mälardalen är mycket positivt för hela regionen. Det kommer att bidra till nya arbetstillfällen i Eskilstuna inom ett område där vi vet att det finns god kompetens i staden. Det här stärker även stadens och regionens position som en bra plats för att klara en effektiv varuförsörjning, säger Mikael Jonsson, vd på Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Frode Laursen gruppen är verksam i hela Norden och internationellt – och har 550 egna lastbilar, 450 000 m2 lager, 750 000 m3 kylrum, mer än 2 000 heltidsanställda och över 450 åkare.

Om artikeln

Publicerad: 2016-04-21 19:29
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Eskilstuna Företagsnyheter Frode Laursen