Stororder säkrar sysselsättningen hos Berg Kapell

Berg Kapell ska bygga och leverera 22 kapellskåp åt Sandahls Goods & Parcel. Sandahls har bland annat Schenker som uppdragsgivare och är ett av Sveriges största åkerier.

I september 2015 gick David Overall in som VD och delägare i Berg Kapell tillsammans med Niklas Nordlund och Magnus Forslund från Norrlands Hall & Kapell i Timrå. Sedan dess har personalstyrkan utökats från sex till tolv man.
– Vi har fått in ett riktigt stort jobb som kommer att hålla oss sysselsatta fram till semestern. Det har skapat en trygg känsla för vår personal, berättar David Overall.

Ordern innebär att Berg Kapell ska bygga 22 kapellskåp, trailers, åt Sandahls.

På höger sida av ekipagen har Sandahls Goods & Parcel valt Berg Kapells curtainsides (hel gardinsida) som ger möjligheten att lasta en bredare last då lösningen ger mer utrymme än vanliga kapellskåp.

Berg Kapell har en lång utvecklingshistoria bakom sig vad gäller kapellösningar till lastbilar och släpvagnar. Till exempel tog man fram rullkapellet på 80-talet och sedan skapades kapellskåpet 1990. Båda produkterna blev enligt företaget en succé och säljs idag över hela Norden. 

Om artikeln

Publicerad: 2016-01-13 11:56
Kategori: Nyheter
Taggar: Berg Kapell Ekonomi Företagsnyheter Sandahls Goods & Parcel