Fotograf: Scania

Scania gör rekordaffär med brittisk transportör

Scania har tecknat sitt största leveransavtal i Europa någonsin. Det brittiska transportbolaget Eddie Stobart Limited och samhörande bolag, inklusive A.W Jenkinson Forestry Products, har beställt drygt 2 000 lastbilar.

Lastbilarna ska levereras under en tvåårsperiod med början i mars 2016. Ett stort antal enheter inom Scanias brittiska försäljnings- och serviceorganisation kommer att svara för leveranserna samt service och underhåll av bilarna.

Detta är fjärde tillfället sedan 2010 som Eddie Stobart Limited och samhörande bolag lägger stora beställningar hos Scania. Under både 2010 och 2012 beställdes 1 000 lastbilar, och 2014 ytterligare 1 500.

De flesta lastbilarna levereras med treåriga finansieringsavtal (contract hire) som bland annat inkluderar reparation och underhåll. Leveransen består av bilar ur Scanias G- och R-serie, med Scania Highline-hytt och med en motor på 410 eller 450 hästkrafter.
– Scania har länge varit dominerande i vår flotta och vi är givetvis mycket nöjda med att ännu en gång välja detta märke, säger William Stobart, ordförande för Eddie Stobart Limited.

Om artikeln

Publicerad: 2016-01-15 12:47
Kategori: Nyheter
Taggar: Affärsnyheter Ekonomi Rekordaffär Scania