TRANSPORTFUSKET I FOKUS
Fotograf: Göran Rosengren

Scania om olaglig transport: ”Ett avtalsbrott”

Nyligen stoppades i Helsingborg det fyrtionde olaga cabotageekipaget som renderade i krav på förskottsbetalning av sanktionsavgiften. Dessutom saknade den makedonska föraren förartillstånd. Vem som beställt transporten och i hur många led den sålts vidare, vet vi ännu inte. Scania ser allvarligt på det inträffade och har agerat.

Eftersom den kompletta lasten med vevaxlar var på väg till Scania i Södertälje, tar Proffs kontakt med Hans-Åke Danielsson, pressansvarig på Scania, för att få deras syn på det inträffade.
– Vi ser allvarligt på detta och hade redan i tisdags ett möte med det transport- och logistikföretag som ansvarade för transportuppdraget för Scanias räkning, säger Danielsson.

Syftet med mötet var att dels erinra om att Scania ser allvarligt på att transporten inte har utförts i enlighet med avtalets krav på att följa regler och bestämmelser och dels att säkerställa att det inträffade inte upprepas.
– Det handlar om avtalsbrott som kan ge kommersiella konsekvenser, säger han. 

Det ansvariga transport- och logistikföretaget ser, enligt Danielsson, även de allvarligt på händelsen och nu utreder man hur och varför godset transporterades på ett felaktigt sätt.
– De ska återkomma till oss i frågan och vi har således en fortsatt dialog med företaget, avslutar Hans-Åke Danielsson på Scania.

Scania, liksom så många andra företag, har en policy att inte offentligt hänga ut vare sig sina leverantörer eller kunder i media, varför frågan om vem och hur, än så länge får förbli obesvarade.

Om artikeln

Publicerad: 2015-09-09 14:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Cabotage40 Helsingborg Olaga cabotage Scania Trafikpolisen