Grattis alla yrkesförare – idag är det er dag!

- Och den har ni verkligen förtjänat...

Idag är det Yrkesförarnas Dag. En gemenskapens dag för alla dem som håller Sverige igång. En egen dag för våra vardagshjältar ? yrkesförarna. Från och med nu är den 9 september er dag. En dag då ni ogenerat kan få vara stolta över att vara just yrkesförare och lika stolta kunna säga: Vi håller Sverige rullande!

Alla är välkomna oavsett om man är i branschen eller ej.

hemsidan för Yrkesförarnas Dag, en länk att spara, står det om de olika aktiviteterna och var i landet dessa äger rum. Exempelvis visas yrkesfordon upp på torg och samlingspunkter, polis och räddningstjänst visar upp sig och yrkesskolor presenterar sig.
Har du aldrig åkt lastbil? Passa då på under denna dag. Eller följ baktävlingen där bagerier tävlar om att göra finaste yrkesförartårtan.

En dag med något för alla som vill träffa dem som ser till att vi har det vi behöver när vi vill ha det.

Från att ha haft epitetet ”Vägens Riddare”, har yrkesförarna i allt högre grad, inte minst av det politiska etablissemanget med olika medias hjälp, svartmålats som miljöbovar, busar och en mängd andra saker. Och likväl klarar vi oss inte utan dem.

Bedövande och snedvriden konkurrens från bland annat utländska aktörer samt olikhet inför lagen, har tvingat fram konkurser med uppsägningar som lett till arbetslöshet och devisen ”den enes död, den andres bröd”, började sprida sig.

Men, när allt kändes som mörkast, fann yrkesförarna en gemensam sak att samlas kring och en ny gemenskap började växa.

Lastbilsgrupper på Facebook fann mål att arbeta för. Fann vägar att samarbeta med andra likasinnade grupper och tillsammans blev de starkare och allt fler anslöt sig till engagemanget.

En omfattande och kraftfull rörelse som bildats och som förenar allt fler i allt snabbare takt, är Här Stannar Sverige, HSS.
HSS är idag en internationell rörelse och innefattar även Här stannar Taxi för Sverige.

Yrkesföraren är ju så klart ingen buse. Han/hon har vänner och familj och man får lätt uppfattningen om att yrkesgruppen bryr sig om sin omvärld och agerar inför andras lidande var det än befinner sig. Det finns engagemang inte enbart för egen sak, utan även för dem som flyr undan krig och elände och för dem har till exempel insamlingen Sveriges Chaufförer för en Humanare Värld nyligen startat.

Yrkesförarnas Dag bjuder in alla till gemenskap och förståelse kringgärdat av trevliga aktiviteter.

Vi på PROFFS framför härmed våra varmaste gratulationer till alla yrkesförare som håller Sverige igång. Grattis på Yrkesförarens Dag!

Om artikeln

Publicerad: 2015-09-09 10:31
Kategori: Nyheter
Taggar: