Bilar från det bulgariska åkeriet Kalac Transport. Fotograf: Kalac Transport / Facebook

Ecotrans utreder körning med falskt körkort

Tisdagen den 21 april i år, stoppades en bulgarisk dragbil från Kalac Transport med svensk trailer från Ecotrans, i Minnesund, i Norge. Föraren var från Makedonien och inspektör Bjørn Uno Rogneby förstod snabbt att allt inte stod rätt till. Körkortet var inte bara falskt.

Enligt vad Proffs erfar från norska tidningen AT.no, Anlegg & Transport, var körkortet ett C1E-körkort och det var inte bara falskt utan även otillräckligt för att få framföra detta ekipage. Chauffören fick en bot på 15 000 norska kronor och ska även utvisas ur Norge.

Vad säger Ecotrans om det inträffade? Vi kontaktar vd Ken Nordqvist på Ecotrans i Malmö som berättar hur de agerat.
– Redan i fredags hade vi samtal med åkaren om vårt kontrakt och Code of Conduct och nu ska en av våra representanter, tillsammans med åkaren, tala med chauffören för att få alla fakta i fallet.

Artikeln uppmärksammades även i Sverige i olika Facebook-grupper, Hans Karlsson i Arvika var en av dem. Han konfronterade Ecotrans på deras egen Facebook-sida genom att lägga in länken till den norska artikeln samt ställa mycket raka frågor om saken.
– De svarade att de skulle återkomma, säger Karlsson. Men istället togs mitt inlägg bort och någon förklaring till det, har jag heller inte fått.

Vd Nordqvist bekräftar att inlägget tagits bort och anledningen till detta är att de först vill ha alla fakta på bordet. Och om det nu visar sig att fakta stämmer, vad händer då?
– Då avbryter vi omedelbart samarbetet med denna åkare, avslutar Ken Nordqvist på Ecotrans i Malmö.

Om artikeln

Publicerad: 2015-04-27 17:10
Kategori: Nyheter
Taggar: Ecotrans Falskt körkort Malmö Norge