Liane Ask, ny regionchef för Sveriges Åkeriföretag Syd.

Liane Ask – ny regionchef för SÅ Region Syd

Konkurrensen var tuff, men nu har Liane Ask utsetts till ny regionchef för Sveriges Åkerföretag Syd. Region Syd är till antalet medlemmar den största regionen i landet med cirka 1 400 medlemsföretag. Som Sveriges port till Europa har regionen särskilda utmaningar när det gäller till exempel logistiktjänster och sunda transporter.

Idag, tisdag, presenteras Liane Ask som ny regionchef i Sveriges Åkeriföretag Syd. Regionchefen kommer bland annat bedriva regionalt påverkansarbete och regionen har sina särskilda utmaningar i och med läget som transitområde och mottagare av stora mängder gods. Sunda transporter och trafiksäkerhet tillsammans med företagsutveckling är viktiga punkter framöver.

– Vi har valt Liane Ask i tuff konkurrens med många kvalificerade sökande. Liane matchade bäst vår rekryteringsprofil och behovet i region Syd, säger Rickard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag.

– En enig styrelse står bakom den här rekryteringen, och vi ser fram emot att organisationen får tillgång till Lianes erfarenhet och energi, säger Stefan Espersson ordförande i Sveriges Åkeriföretag Syd.

– Det är med stor glädje, nyfikenhet och energi jag antar rollen som regionchef för Sveriges Åkeriföretag Syd. Åkeriföretagandet och dess villkor, det kommer jag att lägga stor energi på att förbättra, säger Liane Ask.

– Det ska bli roligt att ta varje tillfälle att lyfta fram branschen i stora som små sammanhang med Sveriges Åkeriföretag Syd som plattform, tillägger hon.

Liane Ask kommer närmast från ATE, transportörsföreningen för GDL där hon arbetat som affärsutvecklare. Även arbete för Taxiförbundet och konsultarbete finns i hennes meritlista.

Om artikeln

Publicerad: 2014-06-10 13:41
Kategori: Nyheter
Taggar: Liane Ask Regionchef Sveriges Åkeriföretag Syd