VÄGVAL 2014
Thomas Morell.Fotograf: Tommy Holl

Morell höjer temperaturen i Älvsjö:

Årets viktigaste transportdebatt står för dörren

Nu på lördag samlas representanter för samtliga riksdagspartier till debatt på Stockholmsmässan i Älvsjö. Temat är vägtransportbranschens framtid och i panelen sitter därför även en rad "tunga namn" från branschen.
Och du är välkommen att lyssna och ställa frågor!

I samband med årets upplaga av Stockholm Truck Meet, arrangerar tidningen Proffs en paneldebatt som ska handla om vad vägtransportbranschen kan förvänta sig av våra politiker i framtiden.
– Publiken kommer att ges öppet forum och kan ställa sina frågor direkt till partierna och till de övriga i panelen, förklarar Göran Rosengren, chefredaktör på Proffs.
– Vi konstaterar tacksamt att Thomas Morell, regionchef på Sveriges Åkeriföretag Skaraborg, ställer upp som moderator. Han är otroligt kunnig och har ett enormt stort hjärta för branschen.
– Han kommer definitivt att höja temperaturen i debatten med sitt engagemang.

Klockan 14 på lördagen (den 17 maj), börjar debatten. Men det finns även tillfälle att ställa frågor i en något mer ”privat” miljö.
– Vi har ställt varsin monter till förfogande för varje politisk parti. Däremot har jag ingen aning om vem som tänker bemanna dem eller ej. Men oavsett så kommer partiernas symboler att hänga i montern. De som inte tar den i anspråk kommer därmed att sända ett inte allt för smickrande budskap till branschen, menar Göran.

Men är det inte lite väl provocerande?
– Så kanske man kan tycka. Däremot har ju en stor del av branschen blivit väldigt styvmoderligt behandlad under en ganska lång tid, jag känner inte att det här skulle vara värre.

Provocerande eller ej. Debatten vill Göran Rosengren ska bli en positiv upplevelse för alla. Så långt det är möjligt.
– Vi måste ju vara på det klara över att politikerna har sina egna uppfattningar om vad som är rätt och fel sätt att driva olika frågor. Man kan inte kräva att alla ska tänka exakt lika. Därför är det min förhoppning att alla som ger sig in i debatten ska göra det med respekt för varandras tyckanden och åsikter. Att inte bära sig åt som en grottmänniska rent verbalt, alltså.
– Det vill vi undvika!

Under fredagen har man rekommenderat partierna att bemanna sina montrar från utställningens öppnande, klockan 15 fram till åtminstone klockan 18.
– Utställningen har öppet för allmänheten fram till klockan 24 på fredagen, men jag har en känsla av att ingen vill prata politik fram till midnatt. Stockholm Truck Meet är ju i första hand ett slags folkfest.
– Men jag hoppas att alla som har den minsta lilla möjlighet att komma till Älvsjö faktiskt också gör det. Vi har jobbat hårt för att ge branschen de allra bästa, objektiva förutsättningarna. Nu är det upp till oss alla att visa att vi är beredda att ställa upp för varandra, avslutar Göran Rosengren.

Om artikeln

Publicerad: 2014-05-14 09:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Paneldebatt politik Thomas Morell Vägval 2014