Toyotas pickupmodell Hilux fortsätter att dominera på den svenska marknaden för lätta lastbilar.Fotograf: Toyota

Hilux – Sveriges mest sålda pickup

Toyotas pickup-modell Hilux fortsätter att dominera på den svenska marknaden för lätta lastbilar. Med en marknadsandel på drygt 25 procent år 2012, vilket motsvarar 1 532 nyregistreringar, blev bilen den mest sålda pickupen i Sverige 2012.

Därmed hamnade Hilux på en ohotad förstaplats bland pickuperna på den svenska marknaden.

Toyota Hilux är som standard fyrhjulsdriven. Modellen finns som S-Cab (singelhytt), X-Cab (förlängd hytt) och D-Cab (dubbelhytt med breda bak­dörrar). Motoralternativen är antingen en 2,5 liters D-4D dieselmotor på 144 hästkrafter med manuell växellåda eller en 3,0 liters D-4D diesel på 171 hästkrafter med manuell eller automatisk växellåda. Båda motorerna är utrustade med partikelfilter och uppfyller därmed avgaskraven för Euro V.

Dagens Hilux är den sjunde generationen av modellen, som introducerades redan 1968. Totalt har över 13 miljoner Hilux tillverkats.

Om artikeln

Publicerad: 2013-01-15 12:22
Kategori: Nyheter
Taggar: Försäljningsstatistik Pickup Toyota Hilux