Solsken och beachflaggor ramar in Sveriges största lastbilsutställning.Fotograf: Göran Rosengren Solsken och beachflaggor ramar in Sveriges största lastbilsutställning.Fotograf: Göran Rosengren

Sveriges största lastbilsutställning har dragit igång

Idag öppnade Stockholm- och Queen of the Road Truck Meet.
Branschutställarna är på plats och under hela dagen har de drygt 320 uppställningsplasterna för lastbilarna fyllt på.

Längs den gamla landningsbanan på Malmby Fairground utanför Strängnäs radar just nu ett stort antal lastbilar upp. Drygt 320 fordon kommer snart att vara på plats.

I morgon, lördag, kommer ekipagen att jurybedömas men redan idag har besökarna haft möjlighet att tycka till i ”Publikens val”.

Ett 30-tal utställningsbilar kommer att delta i Queen of the Road Truck Meet, som i år anordnas för allra första gången.
– Det här är riktigt bra. Vi får ju förstås ofta uppmärksamhet i den här mansdominerade branschen, men jag tycker ändå att det här är väldigt kul, säger Jessica ”Pink Lady” Nyberg, som är en av tjejerna i det kvinnliga ”startfältet”.

Jessica tycker inte att det finns några större skillnader mellan kvinnor och män vad gäller yrkesförarjobbet.
– Likheterna är fler, menar hon.

Jessica och hennes kollegor är i skrivande stund fullt sysselsatta med att fixa till det där lilla extra, för att på så sätt öka chanserna i morgondgaens jakt på pokalerna.

Om artikeln

Publicerad: 2012-05-18 16:41
Kategori: Nyheter
Taggar: Queen of the Road Truck Meet Stockholm Truck Meet