Historien om Be-Ge i bokform

Nyligen lanserade författaren Stefan Andersson sin bok om företaget Be-Ge:s historia. Boken skildrar entreprenören Bror Göthe Perssons livsverk oc...

Nyligen lanserade författaren Stefan Andersson sin bok om företaget Be-Ge:s historia. Boken skildrar entreprenören Bror Göthe Perssons livsverk och tar dig med på en resa som börjar i en bilverkstad i Oskarshamn.
Idag förknippas Be-Ge antagligen mest med komfortabla förarstolar. Men visste du till exempel att Scanias hyttillverkning i Oskarshamn en gång i tiden startades upp och drevs av Bror Göthe?
Många liv har sparats tack vare hans säkerhetstänk. Och naturligtvis har stolarna från Be-Ge även räddat många chaufförsryggar genom det arbete som företagets utvecklingsavdelning lagt ner. När den fjädrande förarstolen lanserades, innebar det en mindre revolution för arbetsmiljön i våra lastbilshytter.
Detta och mycket mer kan du läsa om i den mycket välskrivna och rikligt illustrerade boken som kan beställas på www.alutrans.se.
– Det har varit oerhört intressant och inspirerande att få sätta sig in i familjen Perssons livsverk tillsammans med många duktiga och lojala medarbetare. Att få skriva boken har varit en ära för mig, säger författaren Stefan Andersson.

Om artikeln

Publicerad: 2011-09-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: