Hål för miljoner

De tyska delstaterna reparerar årligen vägar för cirka 100 miljoner euro (cirka 850 miljoner svenska kronor). Efter två hårda vintrar ska nu den ...

De tyska delstaterna reparerar årligen vägar för cirka 100 miljoner euro (cirka 850 miljoner svenska kronor). Efter två hårda vintrar ska nu den delstaten Hessen ta ett djuparna tag i plånboken och satsar 100 miljoner på en förbättring av de egna vägarna. 80 procent av pengarna fördelas till kommunerna, medan delstatens egna vägar ska repareras för 20 miljoner euro.
Politikerna i Hessen hoppas komma igång med vägarbetena inom en månad för att slippa besvärande hastighetsbegränsningar och vägstängningar i större omfattning. Dessutom befarar de att skadorna bara blir ännu värre om arbetet inte snabbt kommer igång.

Om artikeln

Publicerad: 2011-03-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: