Posten blir ensam ägare till Tollpost Globe

Posten har ingått avtal med DSV Road Holding om att köpa DSV:s ägarandel om 50 procent i norska Tollpost Globe. Affären innebär att Posten blir e...

Posten har ingått avtal med DSV Road Holding om att köpa DSV:s ägarandel om 50 procent i norska Tollpost Globe. Affären innebär att Posten blir ensam ägare till Tollpost Globe vilket därmed stärker Postens position på den nordiska logistikmarknaden.rnrnTollpost Globe är ett starkt varumärke på den norska logistikmarknaden. Företaget har 935 medarbetare, omsätter cirka 2 400 miljoner norska kronor. Tollpost Globe har en rikstäckande distribution i Norge baserad på egen infrastruktur och har dessutom ett omfattande samarbete med såväl Posten som DSV inom gränsöverskridande paket- och palltjänster till och från Norge. De affärsmässiga relationerna mellan DSV och Tollpost Globe kommer att fortlöpa även efter affären.rn rnKöpeskillingen uppgår till cirka 1 070 miljoner norska kronor men för att affären ska kunna genomföras krävs att berörda konkurrensmyndigheter godkänner köpet.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-02-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: