Har du nyckeln till vår hemsida?

Året lider mot sitt slut. Jag vill tacka er alla för att ni läser Proffs och för att ni engagerar er i det vi gör, både genom att kritisera och berömma oss. Det ger oss förutsättningar att utvecklas och bli en produkt som tilltalar så många som möjligt.

2018 kommer inte att innebära några förändringar i vårt sätt att arbeta. Däremot talas det med allt större bokstäver i förlaget om att införa en betalvägg på vår webb. Förklaringen till det är ganska enkel. Det kostar lika mycket att producera webbartiklar som det gör att producera till den tryckta tidningen.

Vi har under flera år gett bort journalistik i toppklass på nätet. Djuplodande artiklar om transportfusket, där vi så långt det är möjligt har valt att konfrontera så många som möjligt som varit inblandade i en olaglig transport.

Nyheter och transporter kan inte vara gratis, jag tror att de flesta har förståelse för det. Därför hoppas jag att ni inte anser att 315:- per år på något sätt är oöverkomligt.

I priset får du alltså den tryckta tidningen hem i brevlådan, du kan läsa alla våra spännande artiklar på nätet (som oftast inte publiceras i tidningen) som i huvudsak har fokus på transportfusket. Du kan dessutom läsa vår (tryckta) tidning på datorn eller i din mobila enhet som till exempel surfplatta och mobiltelefon (både iOS och Android).

Observera att webbtidningen och den tryckta tidningen inte innehåller samma artiklar.

Något datum för då betalväggen ska komma är inte beslutat, men för att övergången ska bli så smidig som möjligt, rekommenderas att du så snart som möjligt tecknar ett abonnemang. Genom att swisha 315:- till 123 597 84 24 och ange din leveransadress, löser du det på en minut.

Du kan så klart också använda dig av talongen på korsordssidan i den tryckta tidningen, alternativt här på nätet (www.lastbilstidning.se/prenumerera). Där står även hur du bland annat kommer igång med appen.

Vad önskar vi då oss av 2018? Först å främst hoppas vi att valåret ska ge oss möjlighet att pressa våra politiker till att lägga korten på bordet och berätta hur man avser arbeta för att skapa ordning å reda i branschen.

Vi önskar att vårt rättssystem får resurser att kunna lagföra alla som bryter mot gällande lagar och regler, vilket inte endast inbegriper polisen utan också åklagarsidan.

EU:s mobilitetspaket kommer att ta en allt tydligare form under 2018 och vi måste därför på alla sätt stötta våra EU-parlamentariker, Jens Nilsson (S) och Peter Lundgren (SD), för att ge dem kraft att orka driva våra frågor i Bryssel. Det vilar ett oerhört stort ansvar på dem att försvara de seriösa aktörernas verksamheter. Efter att nyligen ha träffat de båda i Bryssel (läs mer i den tryckta tidningen), har jag personligen fått en känsla av att de inte kommer att ge upp i första taget.

Detta och mycket mer är det som vi ser framför oss när vi tittar in i spåkulan.

Jag passar på att önska Nilsson och Lundgren en riktigt god jul samtidigt som jag å redaktionens och den övriga ”transportdelegationens” vägnar tackar för ett bra möte i Bryssel.

Likaså vill jag önska er alla som läser Proffs, våra annonsörer och mina fantastiska medarbetare en likaledes fin och god jul samt ett gott nytt år.

Avslutningsvis – och kanske viktigast av allt – vill jag tacka hela branschen för att ni håller Sverige igång - även under jul- och nyårshelgerna!

Om artikeln

Publicerad: Fredag 22 December 2017, kl 06:00
Kategori: Ledare
Taggar: Betalvägg, En Riktig Lastbilstidning, Prenumerationer

Jimmie Åkesson besökte Börje Jönsson Åkeri och trafikpolisen i Helsingborg

Det finns två sidor av transportbranschen. Den ena är den politikerna då och då debatterar om i Stockholm. Den andra är verkligheten som uppstår ute på vägarna efter politiska beslut och som branschens utövare ska hantera. Jimmie Åkesson (SD) har nu fått en inblick i den krassa verkligheten.

DEBATTARTIKEL

Pia Nilsson (S):

”SD mörkar vilka de vill samarbeta med”

Thomas Morell ger i sin replik inget svar på varför han inte vill ge Polisen det kanske skarpaste verktyget hittills i kampen mot den illegala trafiken.

Bil som körde iväg trots körförbud tidigare ertappad med att stjäla diesel

Den bulgariska dragbilen får körförbud av Malmöpolisen – smiter – och tas igen, men då åker klampen på. Många läser artikeln, men en läsare är extra vaken och känner igen dragbilen från en artikel i november 2014 då bilen är inblandad i en dieselstöld och den då aktuella föraren försöker köpa sig fri med öl och sprit.

DEBATTARTIKEL

Morell (SD) svarar Pia Nilsson (S):

”Ett sätt att försöka dölja sina egna tillkortakommanden”

Det vore klädsamt om tonläget från socialdemokraten Pia Nilsson antog en lite mer sansad nivå. Hur valresultatet och eventuella strukturer i den politiska kartan kommer att se ut har ingen av oss svar på idag. Att ”förutsätta” det ena eller det andra är enbart ett sätt att försöka dölja sina egna tillkortakommanden.

Volvo levererar 90-tons lastbilar till svensk gruvsatsning

Gruvbolaget Kaunis Iron skriver ett åttaårigt leasingavtal med Volvo Lastvagnars återförsäljare Wist Last & Buss om ett 30-tal nya malmlastbilsekipage. Två miljoner ton järnmalmskoncentrat per år ska transporteras.   

Skärpt beställaransvar förväntas träda i kraft den 1 juli

I dag har vi problem med olagliga yrkestransporter, osund konkurrens och företag som dumpar villkoren. Det är angeläget för regeringen att komma till rätta med problemen och därför föreslås nu att företag och myndigheter ska ta större ansvar för att kontrollera att de transporter som de beställer är lagliga. Detta skriver regeringen i ett pressmeddelande på onsdagen.

Girteka skriver avtal med vandrarhemskedja

Girteka Logistics skriver kontrakt med Hostelling International Norway för att ge sina chaufförer bra boende under de långa rasterna i Norge.

Freja och Donalds överens – fakturan betalas

Bärgningen av Frejas ekipage leder till att bärgningsföretaget åberopar retentionsrätten och initialt är Freja inte alls nöjda med situationen och tonläget är stramt. Nu har Freja samlat information om händelsen vilket leder till att de betalar det fulla beloppet.

Överfölls och rånades i lastbilen

”Det gör ont när han slår sönder min överläpp”

"Det känns overkligt, som i en film", säger han. "Sedan inser jag att det faktiskt händer och jag får puls som om jag springer ett maratonlopp." Känslan som uppstår när man klockan fyra på morgonen inser att någon bryter sig in i ens hytt beväpnad med pistol, är något ingen ska behöva uppleva på sin arbetsplats. Brottet rubriceras som grovt rån.

DEBATTARTIKEL

Replik:

Varför vill inte Morell ha effektivare kontroller?

Sverigedemokraternas kandidat till riksdagen, Thomas Morell, har i en debattartikel påstått att regeringen visar trötthetstecken när det kommer till kampen mot den osunda och illegala åkerinäringen.
Morells påstående förvånar alla som följt utvecklingen senaste åren.

Konferens med fokus på parkeringsplatser

”Var ska arton mil lastbilar parkera?”

Under 2017 kom det in mer än en miljon lastbilar enbart via södra Sverige. Det betyder cirka sex mil lastbilar om dagen. 1 000 lastbilar behöver runt arton mil parkeringsplats. Var ska alla dessa fordon parkera?
Så inleder Sveriges Åkeriföretags ordförande Mikael Nilsson mötet Rastplats 2018.

Magnet på växellådan kostar polskt åkeri 390 000

I går morse, torsdag, stoppades ett polsk ekipage av danska Tungvognscenter Syd. Den 50-årige, polske chauffören verkade nervös och anledningen till det skulle snart visa sig. Färdskrivaren hade nämligen inte registrerat någon körning vid tidpunkten då ekipaget stoppades.

DEBATTARTIKEL

Thomas Morell:

Olaglig trafik konkurrerar ut seriösa åkare – regeringen föreslår kilometerskatt

Så har regeringspartierna återigen dammat av sitt förslag om kilometerskatt. Man motiverar skatten med att den skall vara lika för både svenska och utländska åkerier. Man har dock inte löst hur det skall fungera i verkligheten, utan man lever i någon slags förhoppning att det skall fungera.

KRÖNIKA

Alhem om Akilovrättegången

Terroristens mål - att injaga allvarlig fruktan

Mitt under pågående jättemål i Stockholms tingsrätt gällande terroristbrott (tilltalad är Akilov) skriver jag denna krönika med massor av mina tankar hos de många överlevande brottsoffren i Akilovs hänsynslösa spår.

Fem otillåtna cabotage under polisutbildning i Helsingborg

Just nu pågår polisens "cabotageutbildning" för fullt på olika håll i landet. Proffs har besökt ett gäng trafikpoliser under den praktiska delen av utbildningen. En kurs som hittills under sammanlagt två praktikdagar har resulterat i fem rapporterade otillåtna cabotage.

Tidningen Proffs fre 16 mars 2018

16 mars 2018

Proffs är tidningen som vågar sätta fingret på problemen i branschen! Vi riktar oss till alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter - och som vill att konkurrensen om uppdragen ska ske på lika villkor. Tycker du som vi? Då ska du absolut prenumerera på - eller annonsera i - tidningen Proffs!

Papperstidningen Webbtidningen

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 16 mars 2018
Stäng

16 mars 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Splitterny Scania 11 - från 1976
  • Lastbilsjobbet blev räddningen för Adnans familj i Syrien
  • Rydals har bromsat transportbranschen i 102 år
  • Närko firar 45 år i Sverige
  • Trafikverkets äldsta skyltleverantör fyller 65
  • Fjärrmätning på väg att ta över
  • Det våras för lastbilsutställningarna
  • Proffs har testat X-klass
  • ... med mera ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant